Menu
Zaterdag 1 met 2-3 langs SDVB

Zaterdag 1 met 2-3 langs SDVB

Ajax zaterdag 1 heeft afgelopen weekend in Barneveld gewonnen van SDVB. Al na een minuut spelen kwamen de Ajacieden op achterstand. Een kwartier later was het plotseling 1-3 via Dennis Kaars, Yuri Rose en Kenneth Misa-Danso. Na rust wist de thuisclub nog terug te komen tot 2-3, maar verder liet Ajax het niet komen.

Het duel kwam al snel op gang doordat de thuisclub via Rob Knul uit een hoekschop in de derde minuut op 1-0 kwam. Even later volgde weer een gevaarlijke situatie voor het doel van Danny Been, maar de keeper kon redding brengen. Ajax wist waar het aan toe was. Ondanks de lage klassering van Barneveld zou het zeker geen makkie worden.
In de tiende minuut was het echter alweer gelijk. Op de rand van het strafschopgebied kreeg Dennis Kaars de bal, draaide van z’n tegenstander weg en schoot de bal in de verre hoek voor de 1-1.

Veel tijd om te herstellen van deze klap kreeg SDVB niet, want vier minuten later was het weer raak. Siver Abdulrahman speelde Yuri Rose in de loop aan en de aanvoerder wist de keeper te passeren. Ajax was opgewarmd en bijna maakte Kaars zijn tweede doelpunt, maar de bal ging rakelings over de lat. Het was echter uitstel voor de thuisclub. In de zeventiende minuut zorgde Kenneth Misa Danso voor de 1-3. Na iets meer dan een kwartier waren er al vier doelpunten gevallen, dat voorspelde veel goeds voor de rest van de wedstrijd!.

Na een half uur moest Shiver Rahman het veld geblesseerd verlaten en werd de verdediger vervangen door Ralph Hovestad. Waar het begin ronduit spectaculair was, viel de rest van de speeltijd voor rust minder te beleven. Barneveld was niet meer in staat om Ajax te verontrusten en de Amsterdammers raakten de concentratie wat kwijt.

Na de onderbreking was de eerste kans voor SDVB. Uit een hoekschop werd de bal naast het doel van keeper Been gewerkt. Vlak daarop kreeg Ajax de eerste kans toen Rience Schurman een voorzet gaf op Dennis Kaars, maar de keeper wist op de doellijn te redden. Barneveld had voor de tweede helft duidelijk gekozen voor een opportunistische speelwijze en gaf daarbij ook ruimte weg. Dennis Kaars wist daar wel raad mee en werd regelmatig in de diepte aangespeeld. De spits ging echter vooralsnog slordig met de kansen om. Ajax had daarnaast moeite om het eigen spel te spelen door het vechtvoetbal van de thuisploeg en was weinig gevaarlijk meer.

De tweede helft was dus duidelijk minder spectaculair als het begin van het duel. In het laatste kwartier liet Ajax zich wat meer voor het doel van Barneveld zien en kreeg een kans via Rose, die echter naast werd geschoten.
Vijf minuten voor tijd ontsnaptte Dennis Kaars aan zijn bewaker, maar zijn schot kon nog tot hoekschop worden verwerkt. Waar iedereen zich al verzoend had met de eindstand, dacht Ali Alkan daar anders over en schoot in de 88e minuut de bal achter Danny Been (2-3). De beuk ging er weer in bij de formatie van trainer Hans van Arum, maar het leverde geen problemen meer op en zo won Ajax verdiend met 2-3.

Fotografie: Rob van Vliet