Menu
Zaterdag 1 nipt naar finale Topklasse

Zaterdag 1 nipt naar finale Topklasse

De zaterdag 1 heeft zich dit weekeinde geplaatst voor de finale om een plek in de Topklasse. Een 6-2 nederlaag bij Noordwijk volstond na de 6-1 zege van afgelopen dinsdag.

Vooraf werd verwacht dat deze wedstrijd ook op papier zou kunnen worden gespeeld, gezien de 6-1 winst van Ajax in de eerste wedstrijd. Ajax zou al met één been in de finale staan. Voor de vorm, omdat het eigenlijk al gedaan was voor Noordwijk en degradatie onafwendbaar was. Hoe anders was de situatie na de eerste helft. 3-0 voor Noordwijk, een veelvoud aan kansen en mogelijkheden en Ajax, dat op twee kansen na gewoon werd weggespeeld.

Na 25 minuten in de tweede helft lag nummer drie van Maurits Splinter in het net en was Noordwijk met 4-0 pas écht dichtbij een stunt. Een kwartier voor tijd maakte Misa-Danso een counter af en de strijd leek gestreden. Een penalty voor Noordwijk drie minuten later gaf echter weer volop hoop. Een ongelukkig eigen doelpunt van Noordwijk-speler Brocker in blessuretijd maakte aan alle onzekerheid een einde. Echter vlak daarna scoorde Noordwijk weer, waardoor een stunt nog altijd mogelijk was. Kort daarop zat de tijd er toch echt op en floot Roeleveld Noordwijk de hoofdklasse in en Ajax richting finale. De finale is op zaterdag 7 juni tegen SteDoCo op neutraal terrein

Fotografie: Rob van Vliet