Menu
Zaterdag 1 ongelukkig onderuit tegen Rijnsburgse Boys

Zaterdag 1 ongelukkig onderuit tegen Rijnsburgse Boys

Ajax heeft zaterdag ongelukkig verloren van Rijnsburgse Boys. Nadat de ploeg in de eerste helft op achterstand kwam, richtte de ploeg zich na de pauze op en ging voluit voor de gelijkmaker. Toen deze uitbleef was een enkele counter van Rijnsburg in de slotfase voldoende om het Amsterdamse offensief te smoren en werd Ajax nog dieper in degradatiezorgen gedrukt.

Ajax moest al tijdens de warming-up een teleurstelling verwerken toen Kenneth Misa Danso geblesseerd afhaakte. Ondanks dit gegeven waren Ajax en Rijnsburgse Boys beiden vol energie aan het duel begonnen waar de eerste mogelijkheid voor de gasten was. Raily Ignacio mocht voor de eerste maal uithalen op doel. Het was het begin van het wedstrijdbeeld dat we in de gehele eerste helft zouden zien. Ajax voetbalde dapper mee, maar Rijnsburgse Boys was net even wat scherper. Toch mochten de bezoekers niet mopperen toen in de veertiende minuut Kevin de Visser Yuri Rose op maat bediende. Zijn schot ging rakelings naast de paal.

De eerste twintig minuten waren vermakelijk en beide teams hielden elkaar redelijk in evenwicht. Toch werd gaandeweg steeds meer zichtbaar dat het wel heerlijk is om voetballers zoals Marvin Wijks, Raily Ignacio en Javier Martina in je ploeg te hebben. Spelers die net even het verschil kunnen maken. Dat bleek in de 22e minuut toen ex-Ajacied Kevin Westmaas Raily Ignacio perfect bediende. Ignacio draaide weg bij Siver Abdulrahman en wist zo de verre en lege hoek te vinden voor de 0-1. Ajax, dat nauwelijks onder deed voor de “Uien”, miste net even die scherpte in de laatste actie waardoor doelman Van Nieuwkoop pas in de 32e minuut weer serieus in actie moest komen. Toen had Kid Ronday de 1-1 op zijn schoenen na prima voorbereidend werk van Stefano Seedorf. De doelman wist van dichtbij het schot te keren. Rijnsburgse Boys vond het allemaal best en verdeelde de momenten geleidelijk wanneer het moest toeslaan met hoofdrollen voor met name Wijks en Ignacio.
Toch was Ajax vlak voor rust weer even dreigend toen een vrije trap bij een heleboel spelers voorlangs ging en de bezoekers opgelucht de kleedkamer mochten opzoeken na 45 minuten amusant voetbal.

Na rust een typerend beeld voor dit seizoen namelijk een “ander Ajax”. Waar in de eerste helft Rijnsburgse Boys de iets bovenliggende partij was zo waren de rollen in het tweede bedrijf omgedraaid. Met Sergio Cameron in de ploeg straalde Ajax weer een hoop goede wil uit. In de 51e minuut was het Ogür Kaya die net voorlangs kopte na een cornerbal. Een signaal derhalve dat Ajax zich niet gewonnen gaf en gedreven op zoek ging naar de gelijkmaker. In combinatie met vlot lopende aanvallen zette Ajax druk op de geel-zwarte defensie. De dadendrang werd ook in de 65e minuut nog steeds niet beloond toen andermaal Ogür Kaya een prima voorzet gaf op Kid Ronday. Opnieuw vond hij doelman Van Nieuwkoop op zijn pad. Rijnsburgse Boys, dat geduldig zijn wedstrijd speelde, loerde op zijn kansjes en raakte zelden in paniek. Ondanks de druk van de Amsterdammers wist het bijna in de 68e minuut de genade klap toe te dienen. Het harde schot van Jeffrey Koemans werd door Danny Been prima gestopt. Over het algemeen was er in die tweede helft maar één ploeg die dicteerde en recht had op een doelpunt en dat was Ajax.

Het zat de Ajacieden ook niet mee dat zelfs een eigen inzet van Kevin Westmaas wonderbaarlijk genoeg er niet inging. Ajax moest ondertussen nog steeds attent zijn, want met een aantal gelauwerde spelers in de selectie wisten onze bezoekers wel wanneer hun mogelijkheden daar waren. Zo ook in de 78e minuut toen doelman Been knap redde op een spaarzame, maar goede aanval van de gasten. Het was een waarschuwing die Ajax in de wind leek te slaan, want niet veel later kon een voorzet vanaf links ongehinderd bij de eerste paal binnengetikt worden door Ignacio voor de doodsteek en de 0-2. Ondanks een prima tweede helft moest Ajax lijdzaam toezien dat het zich opnieuw gewonnen moest geven en dus met lege handen achter bleef op basis van ervaring en slimheid. Wederom brak het gebrek aan rendement Ajax op. Ook in de resterende minuten die de wedstrijd nog had.

Fotografie: Rob van Vliet