Menu
Zaterdag 1 verliest nipt van IJsselmeervogels

Zaterdag 1 verliest nipt van IJsselmeervogels

Ajax heeft op De Toekomst met 1-2 verloren van IJsselmeervogels. In de eerste helft maakte Hanne Hagary de 0-1 en vlak voor rust verdubbelde Maikel de Harder de voorsprong voor de gasten. Na rust moest Ajax met tien man verder na rood voor Siver Abdulrahman. Desondanks wist Yuri Rose 1-2 aan te tekenen, maar verder kwamen de Ajacieden helaas niet.

De start van de Amsterdammers was moeizaam en de bezoekers namen bijna in de vijfde minuut brutaal de leiding, maar de vrije trap van Nick Kuipers belandde in de handen van doelman Schmitz. Ajax kwam maar niet op gang en de Vogels namen schoorvoetend het initiatief en bepaalde zodoende de regie zonder zelf groots te voetballen overigens. Het duel was redelijk in balans al liep er bij de Vogels voldoende kwaliteit rond. Spelers die een wedstrijd kunnen lezen en precies weten wanneer er iets gevraagd wordt van ze. In dat opzicht valt er nog een hoop te leren voor Ajax, maar dat past precies in het leerzame proces waar het team wekelijks mee te maken krijgen.
IJsselmeervogels strooide Ajax gewoon wat zand in de ogen, want ondanks de 0-0 tussenstand na dik twintig minuten spelen was Ajax nog amper dreigend geweest. De bezoekers drongen ondertussen wel wat meer aan en dat resulteerde in de 22e minuut in een kopbal van Thomas Verheijdt die maar net voorlangs ging. Echter, de befaamde Spakenburgse-Bunschotense koek was nog niet op, want nog geen minuut later moest doelman Schmitz (met verve) het schot van Mike van der Laar naast tikken. De corner die volgde werd simpel bij de eerste paal binnengekopt door Hanne Hagary na overigens slap ingrijpen in de Ajax defensie. IJsselmeervogels kreeg wat het wilde en kon zo op deze manier rustig afwachten om vervolgens de momenten weer uit te kiezen om toe te slaan. Ajax was, ondanks verwoede pogingen om er wat van te maken, in de eerste helft gewoonweg te timide. Slechts de ijverige Mimoun Eloisghiri bracht de Spakenburgse defensie nog wel eens in verwarring, maar voor de rest hadden de Vogels amper wat te vrezen van de Amsterdammers. Net toen iedereen rekende op een 0-1 ruststand sloegen de Vogels in blessuretijd genadeloos toe. Na andermaal weifelend optreden in de Ajax-defensie kon Maikel de Harder er op rechts vandoor gaan en die verschalkte doelman Schmitz met een diagonaal schot, 0-2.
Na rust moest Ajax uit een ander vaatje gaan tappen wilde het nog wat van deze wedstrijd maken. Dat deden de mannen dan ook, want in de 55e minuut gaf Mimoun Eloisghiri al een waarschuwing met een prima schot welke gepareerd werd door doelman Zonneveld. Ajax was in de 61e minuut opnieuw dicht bij succes toen de prima spelende Sergio Cameron een verraderlijk schot gaf waar doelman Zonneveld zich bijna op verkeek. Het was een signaal dat Ajax er nog steeds in geloofde. Echter in de 62e minuut kreeg Siver Abdulrahman direct rood kvoor te hard inkomen. Zo moesten de Ajacieden ook deze tegenslag zien te verwerken. Dat deed Ajax echter met verve. Ajax drukte door, gaf vol gas en streed nu met bravoure en passie.

Dat bewees Yuri Rose in de 64e minuut toen keeper Zonneveld het schot van de captain onschadelijk maakte. Ajax zette de Vogels nog meer onder druk en het enthousiasme van de thuisclub werd beloond in de 69e minuut. Sergio Cameron gaf een perfecte voorzet die Yuri Rose wist binnen te koppen, 1-2. Ondanks verwoede pogingen van Ajax, bleef het helaas 1-2.

Fotografie: Rob van Vliet