Menu
Zaterdag 1 verliest van Rijnsburgse Boys

Zaterdag 1 verliest van Rijnsburgse Boys

Een gehavend Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys met 3-1 verloren. Raily Ignacio opende voor rust de score, maar direct na de thee zorgde Ogür Kaya met een fraai doelpunt voor de gelijkmaker. Jeroen Hessing en wederom Raily Ignacio bepaalden later de eindstand.

Ajax begon prima tegen de ploeg van de ex-Ajacieden Javier Martina en Kevin Westmaas en de eerste kans was voor Mimoun Eloisghiri die zijn geblokte schot nipt overgetikt zag worden door doelman Richard van Nieuwkoop. De eerste minuten waren gelijkwaardig, maar al snel zag je langzaam het tij keren en nam de druk op de Ajax-defensie toe. Bij de eerste echte goede mogelijkheid was het meteen raak. Uitblinker en plaaggeest Marvin Wijks legde de bal panklaar op de geheel vrijstaande Raily Ignacio die al vallend de bal binnenkopte, 1-0 . Rijnsburgse Boys trokken de touwtjes wat strakker aan en Ajax ging absoluut niet mee in deze fase. Het liet het allemaal maar over zich heen komen en het werd niet veel later verrast door Jeffrey Koemans die bijna voor de 2-0 zorgde. Nee, Ajax verloor de grip op het duel waar de gastgever gewoon net even wat energieker was en meer de mouwen had opgestroopt dan de opponent uit de hoofdstad. Ajax, dat gaandeweg de eerste helft heel langzaam weer wat in het duel kwam, miste voorin gewoon body om de duels te winnen. Vaak zag het er wel leuk en soms veelbelovend uit, maar op dit niveau wordt er toch net even wat meer gevraagd en daarin lieten de rood-witten het afweten.

Toch waren de Amsterdammers in de 39e minuut via Ogür Kaya dichtbij de 1-1 toen de rappe aanvaller met zijn gedraaide schot net geen doel trof. In de daaropvolgende snelle omschakeling mocht Ajax Lars Middelwijk dankbaar zijn dat hij op het laatste moment de bal nog kon wegschieten voor de anders onvermijdelijke 2-0. De corner die volgde werd vervolgens door Ronald Breinburg op de lat gekopt en zo keek Ajax beteuterd om zich heen. Ondanks wat sporadische kansjes moest Ajax toch zijn meerdere erkennen in de Rijnsburgers dat ook zeker niet groots speelde maar wel passie en gedrevenheid liet zien. Zo bleef er toch nog hoop op een beter resultaat in de tweede helft.

Na rust werd Ajax al na twee minuten in het zadel geholpen na geklungel in de geelzwarte verdediging. Het was Ahmed Ali die de bal niet onder controle kreeg in de zestienmeter en daar profiteerde Ogür Kaya van die met een voorzet of doelgerichte actie (?) de bal via de paal zag binnen kletsen voor een mooie, maar ook curieuze gelijkmaker. Slechts vijf minuten mocht Ajax hopen op meer, want voor de zoveelste keer was Marvin Wijks zijn directe tegenstander te snel af en zijn afgemeten voorzet werd op wonderschone wijze, via een hakballetje achter het standbeen, binnen gewerkt door Jeroen Hessing. Zo was Ajax weer terug bij af en liep andermaal achter de feiten aan.

In de slotfase counterde Rijsnburg zich naar de veilige marge van 3-1 toen Ajax andermaal werd afgestraft in verdedigend opzicht (foutieve inspeelpass van Middelwijk, die overigens een uitstekende wedstrijd speelde). Een steekpass van Martina werd simpel binnen gelopen door topscorer Raily Ignacio die zijn tweede van de middag aantekende. Het was een terechte afspiegeling van een leuke, maar zeker geen grootse wedstrijd waar de thuisploeg eigenlijk de minste fouten maakte en energieker streed voor de verdiende zege.

Fotografie: Rob van Vliet