Menu
Zaterdag 1 verspeelt punten

Zaterdag 1 verspeelt punten

Ajax zaterdag 1 heeft afgelopen zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sportlust ’46. Bij rust was de stand 0-0. De bezoekers kwamen op voorsprong, maar Dennis Kaars bezorgde Ajax alsnog een punt. Het was het achtste gelijkspel voor Ajax dit seizoen.

De openingsfase van deze wedstrijd was uiterst voorzichtig. Beide teams probeerden hun spelletje te spelen maar echt vlotten wilden dit niet en dus waren mooie aanvallen zeker in de beginfase uiterst schaars. Ajax, dat wel een licht veldoverwicht opbouwde, had nog niet die finesse om er eens lekker door heen te voetballen. De organisatie bij Sportlust was prima verzorgd en dus stranden heel veel aanvallen in schoonheid. En omdat het bij de Amsterdammers achterin ook goed stond, gaven beide teams niet veel.

Natuurlijk kregen beide teams wel wat mogelijkheden, maar zowel Laurens ten Heuvel bij Ajax als Thijs Binnerts bij Sportlust zagen hun kansjes ruim over of naast gaan. Het moet gezegd worden de inzet bij beide teams was groot en dat viel te prijzen. Deze inzet werd bijna beloond aan Ajax zijde toen Sergio Cameron in de 29e minuut en vrije trap mocht nemen. Doelman Balk van Sportlust moest er alles aan doen om de 1-0 van het bord te houden en zo viel er eindelijk wat te zien en te noteren.

Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, was inmiddels wel duidelijk geworden , toch was het Ajax dat het meeste aanspraak mocht maken op de eerste goal. Al duurde dit tot de 42e minuut. Het was een uitstekende voorzet van Ten Heuvel vanaf links die panklaar op het hoofd gelegd werd van de prima spelende Kenneth Misa-Danso, maar doelman Balk kon met een miraculeuze redding de nul op het bord houden voor Sportlust.

Na rust werd al heel snel duidelijk dat Ajax uit een ander vaatje ging tappen. Het tempo werd opgevoerd daardoor werd ook de druk op de defensie van Sportlust als maar groter. Dat resulteerde al in de 49e minuut in een grote kans voor Ten Heuvel maar licht gehinderd door teamgenoot Dennis Kaars ging deze unieke kans verloren.

Het gaf dus wel aan dat Ajax zich nu echt ging melden voor de overwinning en drong Sportlust steeds meer terug op eigen helft . Ajax was een stuk beter en de combinaties over het veld begonnen nu ook beter te lopen; Sportlust hield zich meer bezig met tegenhouden, wat met kunst en vliegwerk ook aardig lukte en zowaar in de 68e minuut kroop Sportlust weer eens uit zijn schulp. Via een snelle omschakeling kwam de bal terecht bij Ionnis Karafillakis die verwoestend uithaalde vanaf ruim 20 meter zijn en raak schoot in de bovenhoek. Zo stond het dus 0-1 voor Sportlust. Deze treffer was wonderschoon, maar tegen de verhouding in. Zo moest Ajax en lastige klus zien te klaren om nog de overwinning binnen te halen. Ajax dat bijna continu balbezit had, werd gaandeweg wel wat onrustig. Men wilde zo graag die gelijkmaker forceren, waardoor de precisie nog wel eens ontbrak en zo tikte de klok niet alleen verder, maar nam het ongeduld ook steeds meer toe bij de Amsterdammers.
Inmiddels waren we in de slotfase aanbeland en hoopten de vele aandachtige toeschouwers nog op een alles of niets offensief van Ajax maar en echte belegering kwam er niet.

Maar net toen de meeste mensen al met een been richting uitgang waren gelopen, was daar dan toch nog de zeer verdiende gelijkmaker van Ajax. Het was inmiddels al de 92e minuut toen Dennis de meer dan terechte gelijkmaker scoorde. Zo ontsnapte Ajax aan duur puntverlies.

Fotograaf: Rob van Vliet Fotograaf: Rob van Vliet