Menu
Zaterdag 1 wint eenvoudig van DVS’33

Zaterdag 1 wint eenvoudig van DVS’33

Door doelpunten van Dennis Kaars en Paul Quasten heeft Ajax afgelopen zaterdag thuis met 2-0 gewonnen van DVS ’33 uit Ermelo.

Al heel snel werden de bedoelingen van DVS zichtbaar, veel strijd en er kort bovenop zitten om zo Ajax niet in het spel te laten komen. Daar hadden de gasten na drie minuten al bijna succes mee toen Ali El Haddidi net over kopte. DVS gaf Ajax amper gelegenheid om eens rustig op te bouwen, de Amsterdammers bleven geduldig op zoek naar een antwoord maar deze bleef nog even uit.

Mede door het hoge baltempo werd het een aardig schouwspel, maar beide ploegen strandden meestal vroegtijdig met hun goede bedoelingen. Na een kleine 25 minuten spelen leek het erop dat de benzine een beetje op was bij de bezoekers uit Ermelo en nam Ajax de regie stukje bij beetje steeds meer over. Juist in de fase dat de wedstrijd en ander gezicht begon te krijgen, sloeg Ajax ook nog eens toe met een doelpunt. Het was een diepe steekbal van Siver Abdulrahman die Dennis Kaars wegstuurde en de spits scoorde fraai in de verre hoek nadat doelman Huiskamp zijn doel uit kwam.
Ajax had drie minuten later de mokerslag helemaal kunnen toe dienen toen Paul Quasten een vrije trap via de muur net naast zag gaan. Ook al hadden de geel-zwarten veel energie gestopt in het eerste gedeelte van de wedstrijd, toch moest Ajax alert blijven bij de snelle counters, zo ook in de 44e minuut toen Ali Akla maar net naast schoot.

Na rust konden de bezoekers niet het scenario van de eerste helft herhalen en was Ajax eigenlijk vanaf de aftrap ,, heer en meester “. Het werd ook nog eens in het zadel geholpen in de 54e minuut toen een verre ingooi van Ajax verkeerd werd ingeschat door de doelman en verdediger De Groot. Paul Quasten dook er tussen en met het puntje van zijn schoen kon hij de bal nog zoveel richting en vaart meegeven dat de bal via de lat in het doel verdween voor de 2-0. Ajax had niets meer te vrezen van zijn tegenstander. Soeverein dartelde de ploeg over het veld en ging men op zoek naar meer goals. Dat Ajax de grip volledig hersteld had over de wedstrijd was de verdienste van het gehele team, maar een kwartier voor tijd werden de Amsterdammers ook nog eens geholpen door een rode kaart voor de bezoekers. Soykan kreeg twee keer geel. Uiteindelijk bleef het bij de dik verdiende 2-0.

Fotografie Rob van Vliet