Menu
Zaterdag 1 wint in Achterberg

Zaterdag 1 wint in Achterberg

Ajax zaterdag 1 heeft afgelopen weekend in Achterberg tegen VVA ’71 met 1-4 gewonnen. Ajax nam voor rust een 0-2 voorsprong door doelpunten van Glen van Zoolingen en Dennis Kaars. Na de thee werd score uitgebouwd via Sergio Cameron en wederom Dennis Kaars tot 0-4 alvorens VVA ’71 de eer kon redden, 1-4.

De wedstrijd kwam pas na een half uur op gang toen Glenn van Zoolingen de 0-1 maakte. Vlak hierna schoot Dennis Kaars op de lat, waarna Yuri Rose op het doel kon koppen. Vlak voor rust komt Ajax op 0-2 als een uittrap van Danny Been spits Dennis Kaars bereikt die slim achter de verdediging stond en dus vrije doortocht had naar het Achterbergse doel (0-2).

Na de pauze kwam Ajax op 0-3: Sergio Cameron benutte een strafschop na hands van een speler van VVA’71.In de 73e minuut was het helemaal beslist toen Dennis Kaars de bal over de keeper lobte nadat een schot van Rose eerder gekeerd was. Bijna scoorde de spits een hattrick, maar zo’n tien minuten voor tijd raakte hij de paal. Hierna verslapte het bij Ajax wat, waardoor VVA’71 de eretreffer kon maken (1-4). Uiteindelijk dus een terechte overwinning voor de Amsterdammers in en tegen het voorheen altijd lastige Achterberg.

Fotografie: Rob van Vliet