Menu
Zaterdag 1 wint van Montfoort

Zaterdag 1 wint van Montfoort

Door doelpunten in de tweede helft van Kevin de Visser en Peter Post heeft Ajax zaterdag 1 afgelopen zaterdag met 0-2 gewonnen van Montfoort.

De ploeg uit Amsterdam begon andermaal zeer overtuigend. Het werd al snel duidelijk dat de gasten de lakens gingen uitdelen en Montfoort moest wel zijn verdedigende stellingen innemen. Al na zeven minuten knalde Glenn van Zoolingen rakelings over, drie minuten later gevolgd door een prima kans voor Kid Ronday (redding doelman Verkerk) die Dennis Kaars verving.

Het eerste kwartier was van Ajax kant levendig en de thuisclub kon daar maar mondjesmaat wat tegenover stellen maar na dik twintig minuten spelen, nam de attractiviteit van de wedstrijd af. Pas in de 37e minuut was het Nick Koppers die doelman Been deed schrikken met een geplaatst schot wat maar net naast ging.

Na rust startte de thuisclub overtuigend. Gedreven en met volle overgave werd Ajax aangepakt. De ploeg van trainer Logchies moest opeens een klein stapje terug doen. Echter tot grote kansen leidde dit niet. Het waren meer net niet situaties die met een sisser afliepen, alhoewel Chris Resida nog het dichtst bij de openingstreffer was, maar hij kon bij de tweede paal de bal net niet binnen glijden. Het was opeens leuk geworden want in de 57e minuut ontsnapte Ajax aan een achterstand toen invaller Danny Schenkel de bal van de doellijn moest halen. Gevolgd in de tegenaanval van Ajax in een levensgrote kans voor Kenneth Misa Danso die de bal over doelman Verkerk heen wilde schieten, maar de keeper kreeg zijn handen er nog net tegenaan waarna uitgerekend zijn eigen team genoot ( Resida ) de bal nog bijna pardoes in eigen doel kopte gevolgd door een knal van Yuri Rose die net over ging.

De wedstrijd was inmiddels nu veel meer een duel tussen twee teams ten opzichte van de tamme eerste helft en het aanwezige thuispubliek begon fanatiek achter hun eigen ploeg te staan. Maar Ajax overleefde deze hectische fase in de wedstrijd en rechtte zijn rug. De Amsterdammers namen het initiatief volledig weer over. Deze kanteling in de wedstrijd werd in de 73e minuut uitbetaald toen Kevin de Visser met de bal diverse Montfoort verdedigers voorbij streefde en op het randje van de 16 meter hard uithaalde voor de dik verdiende 0-1. De thuisclub die het zeker wel geprobeerd had in de tweede helft moest nu zijn meerdere erkennen in Ajax dat liet zien voldoende routine-kwaliteit in hun ploeg te hebben maar vooral bleven de gasten rustig en geloof houden in eigen kunnen.

In de slotfase controleerde Ajax het duel en mocht zelfs in de 83e minuut een tweede goal maken. Nadat Yuri Rose op de lat had gekopt was het diezelfde Rose die de bal terug bracht in het spel met een omhaal en deze voorzet werd van dichtbij ingekopt door Peter Post 0-2. Zo kreeg Ajax toch nog een vrij riante overwinning bij een doorgaans lastige tegenstander. Deze overwinning kon in blessuretijd nog wat groter zijn geweest, ware het niet dat doelman Verkerk met een katachtige reflex Kenneth Misa Danso van scoren wist af te houden.

Na afloop werd duidelijk dat Quick Boys verloren had waardoor Ajax bijna zeker is van de tweede plaats en dat kan bij een gelijk aantal punten in de nacompetitie weer doorslaggevend zijn voor wie er verder mag richting Topklasse

Fotografie: Rob van Vliet