Menu
Zaterdag 1 wint van Volendam

Zaterdag 1 wint van Volendam

De Zaterdag 1 heeft afgelopen weekend gewonnen in Volendam van de plaatselijke RKAV. Door doelpunten van Misa Danso en Quasten was de eindstand al voor rust bereikt.

Vanaf het moment dat scheidsrechter Boringa op zijn fluit blies, trapte Ajax het gaspedaal in. Met een ongekende gretigheid, gedrevenheid en passie namen de gasten het heft in handen en deelde de lakens uit. Dat werd in de derde minuut al uitbetaald in een vlot lopende aanval. Een voorzet vanaf links kwam bij Glen van Zoolingen terecht, nadat een Volendam verdediger nog even meehielp met het klaarleggen van de bal en in zijn ooghoek had Van Zoolingen de vrijstaande Kenneth Misa Danso gezien die beheerst de bal in het net schoof ( 0-1 ).
Ajax, dat een geweldige boost kreeg van de vroege voorsprong, had direct na de aftrap andermaal kunnen scoren toen Dennis Kaars een aanval onderschepte en zo op doel kon afgaan, maar ditmaal bracht Kees Tol nog redding. Het gaf nogmaals aan dat Ajax honger had en met uitstekend verzorgd combinatievoetbal dwong het Volendam tot het maken van fouten, continu werd er met name door het middenveld druk uitgeoefend.
Een mooi voorbeeld werd geleverd in de twaalfde minuut toen Kevin de Visser en aanval onderschepte van de wijdbroeken, de bal vervolgens mee gaf aan Dennis Kaars die een strakke voorzet afleverde waar Paul Quasten zijn voet tegen aan kon zetten en zo caramboleerde de bal via de paal in het doel voor een riante 0-2 voorsprong. Niet alleen de vroege snelle voorsprong maakten de aanwezige Ajax supporters blij, maar juist de manier waarop de Ajacieden zich manifesteerden deed de burger goed !

Volendam had nog steeds niets te vertellen. Ajax domineerde en controleerde en met name de wijze waarop de ploeg voetbalde in de eerste twintig minuten waren bij vlagen een lust voor het oog. Volendam dat sporadisch met name via corners wat van zich liet horen, mocht niet mopperen dat o.a. Kaars en Rose niet het beetje geluk hadden bij hun mogelijkheden want anders was Ajax uitgelopen tot een veel hogere tussenstand. Het moet trainer Logchies goed gedaan hebben dat de ploeg eindelijk voetbalde waar de club voor staat.

Na rust kon Ajax niet meer datgene laten zien waar ze in het eerste half uur iedereen mee verbaasde. Wel was Paul Quasten in de 54e minuut met zijn schot nog dicht bij de 0-3 ( redding Tol ). En dus kon Volendam nog altijd hoop houden op de aansluitingstreffer die de wedstrijd zou doen kantelen, maar in de voorhoede bij RKAV ontbrak het ook aan scherpte en of kwaliteit waardoor Ajax uiteindelijk zelden in de problemen kwam. De gasten die in de resterende minuten van de tweede helft amper het niveau haalden van de eerste eerste helft modderden verder. Er werd bijna geen collectief druk meer gezet, de vloeiende aanvallen-combinaties waren inmiddels verstompt tot trage en slordige aanvallen waar kraak noch smaak aan zat.
Natuurlijk was de 0-2 zege van Ajax dik verdiend op basis van een uitstekend eerste half uur – en omdat Volendam amper zelf kansen wist creëren – maar het verval was net even iets te groot.