Menu
Zaterdag 2 haalt uit bij SVL

Zaterdag 2 haalt uit bij SVL

Ajax zaterdag 2 heeft dit weekend de uitwedstrijd tegen SVL 2 met 1-4 gewonnen. Namens Ajax scoorden Van Huffel (2x), Kaandorp en Liefhebber.

Trainer Laurens ten Heuvel moest, door het grote aantal blessures, weer flink puzzelen om een team samen te stellen. Hij stelde zichzelf maar op en had daarnaast de beschikking over De Carvalho Mello (veteranen) en Alex Liefhebber (zat. 3).

Het was dus niet raar dat het team onwennig aan het duel begon en SVL in de buurt van keeper Coonen kon komen. Toch was het al na vijf minuten raak aan de andere kant: de mee opgekomen centrale verdediger Mark Kaandorp zorgde voor de 0-1. Bijna was het zo’n tien minuten later weer raak, toen De Carvalho Mello vlak naast schoot en uit de vlak daarop volgende aanval van SVL kon keeper Coonen de bal net over zijn doel tikken.

Hierna volgde een fase waarin beide teams te slordig speelden om echt gevaarlijk te worden en de kansen waren op één hand te tellen. De grootste kans kreeg Laurens ten Heuvel vlak voor rust toen hij uit een scrimmage op het doel kon schieten, maar zijn inzet werd gekeerd. Zo eindigde de eerste helft in een krappe voorsprong voor de Amsterdammers.

Ook na de thee scoorde Ajax snel. Een fraaie aanval over vier schijven werd doeltreffend door Daan van Huffel afgerond in de 51e minuut. Vier minuten later was het weer raak. Vanaf de rand van het strafschop pegelde Alexander Liefhebber de bal achter de keeper. De sympathieke spits kreeg meteen daarna een publiekswissel. Dennis van der Welle kwam voor hem in het veld.

Ajax was nu los en onder andere Van der Vaart en Ten Heuvel kregen grote kansen om de score uit te bouwen. Tien minuten voor tijd toch een doelpunt, maar wel aan de andere kant: na geklungel in de defensie zorgde een speler van SVL voor de eretreffer (1-3). Het slotakkoord was echter voor Daan van Huffel die uit een corner voor de 1-4 zorgde en zo Ajax de verdiende zege bracht op het fraaie sportpark De Oranjehof.

Fotografie: Rob van Vliet