Menu
Zaterdag 2 haalt uit tegen Zuidvogels

Zaterdag 2 haalt uit tegen Zuidvogels

Na het onfortuinlijke gelijkspel afgelopen wedstrijd tegen Odin’59, behaalde Ajax dit weekend een klinkende overwinning op Zuidvogels 2. Na een 5-0 ruststand eindigde de teller uiteindelijk op 7-0.

Vandaag zat er een nieuw gezicht op de bank bij Zaterdag 2. Ajax veteraan Ronnie Nooitmeer fungeerde als assistent van trainer Ten Heuvel.
Ajax begon gedreven aan het duel tegen Zuidvogels 2 en kreeg al snel enkele kansen via Wey en Van Eijsden. De laatste tekende ook voor de 1-0 na twaalf minuten door een afstandsschot dat de keeper niet onder controle kreeg.

Zuidvogels was nog niet in de buurt van Alex Sacca geweest toen het in de 20e minuut weer raak was. Uit een corner kopte Perry Schoenaker raak. Vlak hierna werd het zelfs 3-0 toen Wey geknoei in de Huizense defensie afstrafte. Zuidvogels was al niet in de wedstrijd, maar de onderlinge verwijten na de grote achterstand maakten het er niet beter op. Ajax was duidelijk beter, maar de toeschouwers moesten tot vlak voor rust wachten tot de score werd uitgebouwd: Daan van Huffel kon simpel 4-0 intikken en Perry Schoenaker kopte de 5-0 in uit een vrije trap.

Na de pauze ging Ajax op dezelfde weg verder en kreeg weer enkele kansen, maar wist de score vooralsnog niet uit te bouwen. Aan de andere kant bleef de ploeg wel geconcentreerd en gaf achterin geen kans weg. De 6-0 kwam uiteindelijk toch. Daan van Huffel was zijn bewaker te slim af en pegelde de bal in het dak van het doel.

Niet veel later zag Dennis Wey zijn schot gekeerd door de keeper en Joey Hartlooper mikte op de lat. De rechterspits werd hierna gewisseld voor Sergio Parris. De 7-0 viel vlak voor tijd na een aanval over een aantal schijven, waarbij Dennis Wey aan het einde stond. Zo eindigde het duel in een meer dan verdiende overwinning van de Amsterdammers op een pover Zuidvogels.

Fotografie: Rob van Vliet