Menu
Zaterdag 2 hard onderuit tegen DOVO

Zaterdag 2 hard onderuit tegen DOVO

Ajax Zaterdag 2 heeft afgelopen weekend op eigen veld verloren van DOVO uit Veenendaal. De wedstrijd eindigde in een 0-3 verlies.

Ajax begon prima aan deze wedstrijd: al binnen vijf minuten moest de keeper van DOVO handelend optreden en de bal over en naast tikken na een hoekschop van Metzemaekers en een schot door Kaandorp. De Veenendalers probeerden het speelveld klein te houden door de linies dicht op elkaar te laten spelen, maar gaven hierdoor wel ruimte achter de defensie weg waar Ajax met de snelle vleugelspitsen Hofland en Van Huffel wel raad mee wist. Vooralsnog was de passing van achteruit echter nog te onnauwkeurig om beide wingers te bedienen.

Zo moest er tot in de zeventiende minuut worden gewacht op de volgende vermeldenswaardige actie: een vrije trap van Hoveland die rakelings over de deklat ging. DOVO had keeper Coonen nog amper kunnen testen, maar kwam binnen een half uur toch op voorsprong: een schot op goal vloog er zomaar in voor de nauwelijks verdiende 0-1. Bijna maakte Ajax vlak daarna gelijk: Van Huffel kreeg zijn hoofd echter niet tegen de bal.

De strijdwijze van DOVO bleek echter wel succesvol, want in de 36e minuut volgde weer een schot buiten het bereik van keeper Coonen voor de 0-2. Zo bleek de ploeg uit Veenendaal uitermate effectief, want van de drie schoten op doel waren er twee raak! De ruststand was dan ook een teleurstellende 0-2.

De tweede helft begon spectaculair: nadat eerst Coonen gestrekt de hoek in moest om een inzet te stoppen, gevolgd door een gemiste penalty van Oliveira nadat Schoenaker binnen de 16 meter was aangetikt. Hierna volgde nog inzetten van Van Eijsden en Kaandorp die door de keeper overgetikt konden worden. Zo startte Ajax gedreven en veelbelovend, maar wist DOVO weer te scoren: in de 57e minuut volgde de 0-3 na weer een schot vanaf rand strafschopgebied. Het duel was nu wel beslist en de Amsterdammers moesten oppassen dat het niet nog erger werd omdat DOVO vlijmscherp kon counteren daar het bij Ajax achterin behoorlijk open lag.

Toch kreeg de thuisploeg nog een grote kans op de verdiende treffer: tien minute voor het einde van de wedstrijd werd Van Huffel fraai de diepte in gestuurd door Van Moerkerk, maar de spits zag zijn inzet door de keeper naast getikt. Zo hield DOVO uiteindelijk simpel stand en boekte een ruime overwinning op een teleurstellend Ajax.

Fotografie: Rob van Vliet