Menu
Zaterdag 2 in blessuretijd langs DOVO

Zaterdag 2 in blessuretijd langs DOVO

Net als de Zaterdag 1 was de Zaterdag 2 afgelopen weekend op bezoek bij DOVO in Veenendaal.

De ploeg van trainer Ten Heuvel begon goed aan de wedstrijd toen Daan van Huffel de diepte in werd gestuurd, maar de linksvoor kreeg de bal niet onder controle.
Hierna hadden beide teams problemen met het creëren van kansen, de mogelijkheden bleven beperkt tot schoten van afstand of de pogingen strandden bij de rand van het strafschopgebied. Aan de inzet lag het niet. Beide ploegen werkten keihard, het was echter wachten op het eerste doelpunt om de wedstrijd open te breken.

In de 21e minuut was Joris Dekker erg dichtbij toen hij een voorzet van Jack van Moerkerk naast tikte. Ook een paar minuten later was de centrumspits bijna succesvol maar een been van een DOVO speler voorkwam een doelpunt.
Daarna was de thuisclub dichtbij een goal toen keeper Dion Thomas een vrije trap niet goed verwerkte en Ralph Hovestad op de lijn redding moest brengen. Het duel kwam wat meer op gang en dus kwamen er kansen aan beide kanten, waarbij Ajax duidelijk de bovenliggende partij was. De ruststand was echter een teleurstellende 0-0.

Ook na de pauze begon Ajax beter dan DOVO met een vrije trap van Ralph Hovestad en een schot op doel door Daan van Huffel. Na de flitsende beginfase wisten de Veenendalers ook weer in de wedstrijd te komen en golfde het duel heen en weer waarbij beide ploegen nog steeds het vizier niet op scherp hadden. Er werd ver naar voren verdedigd door de defensies en daarom hanteerden zowel Ajax als DOVO regelmatig de lange bal naar voren op de spitsen. Aan de ene kant zorgde deze speelwijze voor hachelijke momenten bij beide doelen, maar even zo vaak werd slordig balverlies geleden.

Fernando van der Vaart verving de moegestreden Kurdo Mohamad. In de 67e minuut was DOVO dicht bij een treffer toen een kopbal tegen de paal het veld in stuiterde en Jeremy van Eijsden de bal kon wegtrappen. Hierna werd het niveau van de wedstrijd minder. Door vermoeidheid en concentratieverlies wisten beide teams amper meer grote kansen te scheppen. Zo’n tien minuten voor tijd was Jeremy van Eijsden op weg naar de 0-1, maar oog in oog met de keeper wist de linksback alleen een slap rollertje te produceren. Joey Hartlooper werd gewisseld voor Dennis Wey. Een succesvolle invalbeurt bleek dit, want in blessuretijd zorgde Dennis voor de verdiende treffer en zo pakte Ajax drie belangrijke punten in Veenendaal, want de ploeg van trainer Ten Heuvel pakte hiermee de periodetitel.