Menu
Zaterdag 2 komt niet tot scoren

Zaterdag 2 komt niet tot scoren

Ajax Zaterdag 2 en Spakenburg 2 wisten afgelopen zaterdag op een zonovergoten sportpark De Toekomst beiden niet tot scoren te komen. In een bij vlagen zeer matig duel bleef de stand op het scorebord gelijk aan het begin van het duel: 0-0.

Ajax en Spakenburg begonnen beiden aanvallend aan de wedstrijd, maar het duurde even voordat we enige actie voor het doel zagen: De Sa brak door, maar werd door de keeper te ver naar de zijkant gedwongen en na een kwartier loste Schoenaker een te slap schot op doel. Een paar minuten het eerste gevaar voor keeper Coonen, maar de speler van Spakenburg schoot te gehaast over.
Nadat Ajax in het begin de regie in de wedstrijd had, namen de gasten deze langzamerhand over, hetgeen leidde tot enkele hoekschoppen van de ‘blauwen’ die echter amper gevaarlijk werden. Inmiddels daalde het niveau aan beide kanten tot een bedenkelijk peil en scoorden beide teams alleen gele kaarten.

Vlak voor de rust veerden de toeschouwers toch op toen Jocelyn de Sa uit de draai op het doel kon schieten op aangeven van Rodney Weverling, het schot kon echter gekeerd worden door de Spakenburgse defensie. Luttele seconden voor het rustsignaal van scheidsrechter Beudeker kreeg Jack van Moerkerk nog een grote kans op een doelpunt: de middenvelder pikte de bal op rond de middencirkel en schoot na een fraaie solo net naast.

Na de thee begon het duel een stuk levendiger dan in de eerste helft: Daan van Huffel zag een schot gekeerd worden en een speler van Spakenburg kopte een corner rakelings over. In de 55e minuut weer een kans voor Daan van Huffel toen de rappe rechtsbuiten aan de buitenspelval ontsnapte, gevolgd door een schot van Jack van Moerkerk dat rakelings over ging. In deze fase was Ajax duidelijk de bovenliggende partij en het mocht een wonder heten dat de ploeg nog geen voorsprong had genomen.

Doordat de thuisclub wat verder naar voren speelde, werd achter de verdediging ruimte weggegeven, waar Spakenburg met snelle counters van probeerde te profiteren maar slordigheid in de eindpass zorgde ervoor dat Mark Coonen zich vooralsnog weinig zorgen hoefde te maken.
In de slotfase van de wedstrijd een mooi moment: de langdurig (51 weken!!) geblesseerde Dennis van der Welle kon eindelijk weer speelminuten maken. De lange spits verving de moegestreden Fernando van der Vaart. Inmiddels tikte de klok naar de negentig minuten en stevende het duel af op een bloedeloze 0-0: ook een afzwaaier van Daan van Huffel en een Spakenburgse kopbal richting konden daar weinig meer aan veranderen.

Fotografie: Rob van Vliet