Menu
Zaterdag 2 leidt gevoelige nederlaag tegen stadgenoot

Zaterdag 2 leidt gevoelige nederlaag tegen stadgenoot

Ajax Zaterdag 2 heeft dit weekend een gevoelige nederlaag geleden tegen Swift 2 (4-1) en kon dus niet profiteren van het puntverlies van koploper Spakenburg 2 dat gelijkspeelde tegen Volendam 2.

Op het sportpark van Swift startte Ajax aanvallend en kreeg al snel een hoekschop die naast werd getikt. De thuisploeg beperkte zich in eerste instantie tot snelle uitvallen die echter wel voor gevaar zorgden.
Na een kwartier een mooie aanval toen Lammers met een bekeken balletje Van der Welle de diepe in stuurde. Zijn schot was echter te zacht om de keeper te verrassen. Nadat Swift een bal voorlangs had geschoten, herhaalde Lammers zijn kunststukje door Van Huffel weg te sturen. De rappe rechtsbuiten kon echter ook niet scoren.

Na bijna een half uur spelen kwam Swift op voorsprong. Na een snelle aanval kreeg keeper Roelofsen een hoge bal niet onder controle en kon een speler van de thuisploeg de bal via de kluts over de lijn werken (1-0). Een paar minuten later was het weer raak. Een diepe bal achter de verdediging van Ajax werd strak voorgezet en doeltreffend ingeschoten door een aanvaller van Swift (2-0). Ajax was de draad kwijt en zakte ver terug qua niveau. De ploeg kon amper meer gevaarlijk worden en nu deden de gemiste kansen uit de beginfase zich dubbel voelen. De ruststand was dus 2-0.

Na de pauze was er een aanvallend Ajax, maar de eerste mogelijkheid was voor Swift. Na dom balverlies kon een speler van de thuisploeg ongehinderd naar het doel van keeper Roelofsen lopen, maar zijn schot ging hoog over. Na een uur spelen volgde de derde treffer voor Swift. Weer kon een speler volledig vrij op Roelofsen afkomen en nu was het wel raak (3-0).

Ajax kreeg hierna wel wat kansen, maar was onnauwkeurig of had last van een veelvuldig vlaggende grensrechter van de thuisclub. Een kwartier voor tijd mocht oud-Swift speler Fabies invallen voor de aangeslagen Linger die vlak ervoor een elleboog in zijn gezicht had gekregen.
Het mocht allemaal niet meer baten. Swift speelde de wedstrijd slim uit, scoorde zelfs nog een keer (4-0) en won dus uiteindelijk verdiend. In de slotfase schoot van Moerkerk een vrije trap fraai in de kruising (4-1),

Fotografie: Rob van Vliet