Menu
Zaterdag 2 neemt een punt mee uit Volendam

Zaterdag 2 neemt een punt mee uit Volendam

De mannen van de Zaterdag 2 hebben zaterdag een punt meegenomen uit Volendam. De werd 2-2.

In Volendam begonnen beide ploegen gedreven, maar slordig aan het duel: er werd aanvallend gespeeld, maar door het hoge tempo ook veelvuldig balverlies geleden. De eerste kansen waren voor Ajax en Fabies dacht al een doelpunt gemaakt te hebben na een voorzet van Hofland: de scheidsrechter had echter geconstateerd dat de bal over de achterlijn was geweest. Dezelfde Hofland kon even later alleen op de keeper af gaan, maar speelde tegen de doelverdediger aan. Na een half uur volgde balverlies op het middenveld van de Amsterdammers, waarna de thuisploeg snel omschakelde en Coonen kansloos liet: 1-0.

De tweede helft was nog geen drie minuten onderweg toen Ajax de gelijkmaker maakte: het was Van Huffel die naar binnen dribbelde, verwoestend uithaalde en de bal de kruising in joeg (1-1). Ajax ging op zoek naar de winnende treffer: eerst was het Robin Hoogstra die opstoomde in de 16 meter van de Volendammers en ternauwernood gestopt kon worden.
Even later gevolgd door Hofland die ten koste van een overtreding gestopt moest worden: de toegekende vrije trap van Thomas Metzemaekers ging rakelings over de deklat.
Het was eenrichtingsverkeer op het doel van Volendam, dat er nog amper uit kon komen. Ajax speelde de grote kansen niet uit die het kreeg en de tijd tikte in het voordeel van de thuisploeg. Toch kwam Ajax in de 79e minuut op een 1-2 voorsprong: Jarno Hofland kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal en in een vloeiende beweging draaide de rechtsvoor de bal in de verre hoek (1-2). Helaas werd er 6 minuten extra tijd bijgetrokken. Volendam trok nog eenmaal ten aanval met gevolg dat de e gelijkmaker 2-2 in de 94e minuut binnenviel.


Fotografie: Rob van Vliet