Menu
Zaterdag 2 onderuit in Spakenburg

Zaterdag 2 onderuit in Spakenburg

Met een zwaar gehavend team heeft Ajax zaterdag 2 verloren van IJsselmeervogels 2. Na ruststand van 2-1 wist de thuisclub de score tot 3-1 uit te bouwen.

In de aanloop naar het KNVB-bekerduel van de profs van Ajax tegen Topklasser IJsselmeervogels van aanstaande donderdag, speelden vandaag Ajax Zaterdag 2 en IJsselmeervogels 2 tegen elkaar op De Westmaat. De wedstrijd begon rommelig. Beide teams leden veelvuldig balverlies en konden geen uitgespeelde kansen creëren. Dat veranderde in de 10e minuut toen de thuisploeg uit het niets scoorde (1-0). Naast deze tegenvaller viel bij Ajax ook nog Jordy Roedoe geblesseerd uit, hij werd vervangen door de ook niet echt fitte Joey Hartlooper.

Hierna kreeg de thuisploeg nog enkele kansen, welke door Dion Thomas gekeerd konden worden. De eerste grote kans voor Ajax was na ruim 20 minuten toen Jeremy van Eijsden een fraaie pass verstuurde op Jocelino de Sa, maar de verdediging van IJsselmeervogels kon zijn voorzet tot corner verwerken. Binnen het half uur was het wel raak nadat Jeremy van Eijsden een terecht toegekende penalty verzilverde (1-1).
Even later volgden twee grote kansen toen spelers van de rooien van dichtbij het doel van Dion Thomas onder vuur konden nemen, de doelman kon beide keren echter door een katachtige reaktie redden.

Vlak voor de rust begon Kid Ronday aan een fraaie solo vanaf de middenlijn naar het strafschopgebied van IJsselmeervogels, de Spakenburgse defensie kon ten koste van een hoekschop redding brengen. Even later was het aan de andere kant wel raak: een voorzet van de zijkant werd fraai ingekopt door een aanvaller van de tegenpartij. Ruststand 2-1.

Na de pauze begon Ajax voortvarend met een kans voor Dennis Wey, hij schoot echter te gehaast. Hierna nam IJsselmeervogels echter weer het initiatief over en nadat eerder al een waarschuwingsschot was gegeven, scoorde een kwartier na de pauze Bob Kayeba op fraaie wijze 3-1. De thuisploeg kon nu naar hartelust counteren en had hier ook de spelers voor in de spits. Bij Ajax moesten alle zeilen bijgezet worden om niet meer doelpunten tegen te krijgen en zelf kon de ploeg maar af en toe gevaarlijk worden.

In de 75e minuut wist Kid Ronday op het doel te schieten, maar zijn poging kon gered worden door de keeper van de thuisploeg. Door het inschuiven van Jeremy van Eijsden naar het middenveld probeerde Ajax meer druk te zetten op de Vogels en bijna had het succes toen Kid Ronday op de paal schoot en Joey Hartlooper de rebound net naast mikte. Zo eindigde dit duel in een 3-1 nederlaag.

Fotografie: Rob van Vliet