Menu
Zaterdag 2 op weg naar titelprolongatie

Zaterdag 2 op weg naar titelprolongatie

Ajax zaterdag 2 heeft de wedstrijd tegen concurrent RKAV Volendam 2 met maar liefst 5-1 gewonnen. De Volendammers stonden tweede op de ranglijst. De voorsprong is nu opgelopen tot twaalf punten met nog zeven wedstrijden te gaan.

Ajax zaterdag 2 heeft goede zaken gedaan door Volendam 2 met een klinkende 5-1 nederlaag terug te sturen naar de dijk. Door deze overwinning is Ajax uitgelopen tot twaalf punten verschil op de achtervolgers Volendam en GVVV met nog zeven competitierondes te gaan.

De Oranjehemden waren van plan om het gat tot zes punten terug te brengen en trokken in het begin flink ten aanval. Dat resulteerde tot twee grote mogelijkheden binnen vijf minuten. Het eerste schot ging nog voorlangs en bij de tweede poging plukte Danny Been de bal onder de lat vandaan. Nadat de wijdbroeken waren uitgeraasd trok Ajax de wedstrijd naar zich toe: Yaacoubi glipte op snelheid langs zijn tegenstander, zijn voorzet werd door Cvetkovic over gekopt, gevolgd door een schot van Van der Welle over de lat.
Volendam, met een tweemansvoorhoede, counterde en uit een van deze aanvallen scoorde de beste man aan Volendamzijde, Veerman, de 0-1.

Ajax was allerminst door deze tegenslag ontmoedigd. Direct vanaf de aftrap vuurde Van der Welle op de lat boven de kansloze doelman Jonk. Volendam bleef gevaarlijk. In de negentiende minuut redde Danny Been Ajax van een 0-2 achterstand door de bal met zijn voet te keren. Uit deze actie putte de thuisploeg zoveel kracht dat het in de 28e minuut op gelijke hoogte kwam. De naar rechts uitgeweken Van der Welle gaf een afgemeten voorzet op de Groot die hangend in de lucht schitterend binnen kopte (1-1).
Opnieuw was het de ongrijpbare Veerman die Volendam op een voorsprong had kunnen zetten, hij kon alleen op het Ajax doel afgaan, maar Danny Been kwam weer als overwinnaar uit het duel. In de 33e minuut was het opnieuw raak voor Ajax. De sterk spelende de Groot plaatste de bal naar Cvetkovic die uithaalde (2-1).
Kort voor het rustsignaal, van de goed leidende scheidsrechter Bax, kreeg Ajax een vrije trap op de rand van de zestien meter. Patrick van Dijk belastte zich met deze klus. Zijn trap spatte op de boven lat uiteen en Van der Welle was het die daarna de bal met een intikkertje tegen het net drukte (3-1). Gelijk konden de teams de warme kleedkamers opzoeken.

De tweede helft was een formaliteit voor Ajax, mede doordat Volendam hun gevaarlijkste man in de kleedkamer had achter gelaten. Ajax schoof een mannetje door naar het middenveld en consolideerde de voorsprong. De mooiste goal van de dag kwam in de zestigste minuut tot stand na een schitterende aanval van de Amsterdammers. Van Dijk onderschepte de bal, gaf in een keer door op Vellema, die zag uit zijn ooghoek De Groot weg sprinten. Zijn splijtende pass kwam precies aan, de voorzet van De Groot werd op de kruin van Cvetkovic geplaatst die met deze buitenkans wel raad wist (4-1).
Volendam gaf zich gewonnen en voor Ajax was dit het sein om nog maar eens te gaan wisselen. Een van de invallers, Giano Bonam, gaf een afgemeten voorzet op Van der Welle en die bracht in de 81e minuut de eindstand op 5-1.

Fotograaf: Rob van Vliet Fotograaf: Rob van Vliet