Menu
Zaterdag 2 start met zege

Zaterdag 2 start met zege

Ajax zaterdag 2 heeft de eerste competitiewedstrijd in winst omgezet. In Huizen werd Zuidvogels 2 met 1-2 verslagen. Peter Post maakte beide doelpunten.

Tegen een verdedigend spelend Zuidvogels kwam Ajax goed uit de startblokken. Al na ruim tien minuten konden de Amsterdammers juichen nadat Peter Post een corner van Daan van Huffel kon inkoppen, 0-1. De thuisclub moest nu wel komen, maar had het lastig met het goed georganiseerde veldspel.

Na twintig minuten was het bijna 0-2 nadat Rodney Weverling een snel genomen vrije schop van Furgil Fabies tegen de keeper schoot. De kansen bleven voor Ajax. Zo werd Furgil Fabies op de rand van buitenspel teruggefloten door scheidsrechter Mac Intosh. Zeer tegen de verhouding in kreeg Zuidvogels de gelijkmaker in de schoot geworpen. Keeper Roelofsen haalt een speler in het strafschopgebied neer en de gemakkelijk gegeven penalty wordt feilloos benut. Vlak daarna ging Djarno Hofland aan de andere kant neer, maar weigerde de arbiter een penalty te geven. De wedstrijd werd er wel beter op en het spel golfde op en neer.

Een vrije trap van Jeremy van Eijsden ging via de buitenkant van de paal naast en aan de andere kant moest keeper Roelofsen redding brengen bij een afstandsschot. Vlak voor rust kwam Ajax weer op voorsprong. Uit een corner kopte Peter Post weer raak (1-2).

Na de pauze had Ajax het een stuk lastiger en hing de gelijkmaker lang in de lucht. Daarentegen werden twee doelpunten van de Amsterdammers onterecht wegens buitenspel afgekeurd en kreeg de ploeg van trainer Dennis van der Wal weer geen penalty toegekend. Uiteindelijk lukte het toch om de voorsprong over de streep te trekken.

Fotografie: Rob van Vliet