Menu
Zaterdag 2 verliest in Montfoort

Zaterdag 2 verliest in Montfoort

Ajax zaterdag 2 heeft afgelopen weekend in Montfoort met 1-0 verloren van Montfoort 2. Het doelpunt viel vijf minuten voor tijd uit een penalty.

Voor beide teams stond vanmiddag niets meer op het spel. Ajax was uitgeschakeld in de titelstrijd en Montfoort veilig op zeven punten achter de Amsterdammers. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Montfoort toen de spits alleen op Alex Sacca kon afgaan, de doelman verkleinde zijn doel goed en Mark Kaandorp kon de bal over de achterlijn tikken. Even later volgde een kopbal over de lat uit een vrije trap van de Montfoorters, dus het was duidelijk dat de thuisploeg het duel beter was begonnen dan Ajax dat moeizaam in z’n eigen spel kwam en veelvuldig balverlies leed.

Halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers echter beter in de wedstrijd en kregen enkele mogelijkheden uit vrije trappen en corners, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Dennis van der Welle had zeven minuten voor rust een uitgelezen kans om de score te openen uit een strafschop, maar de spits schoot tegen de paal.

Op slag van rust zagen we nog een-een tegen een situatie toen een speler van Montfoort alleen op Alex Sacca afliep, maar wederom liet de keeper zich niet passeren. Zo bleef het dus halverwege 0-0.

Na de pauze kwam Jordy Roedoe in het veld voor Mitchell van der Beld. Ajax startte beter dan in de eerste helft. Uit een corner kopte Perry Schoenaker kopte op de bovenkant van de lat. In de 65e minuut kwam jeugdspeler Jordi van Duijn na ruim anderhalf jaar blessureleed in het veld voor Jocelyn de Sa. Het werd weer tijd voor een kans van Ajax. Uit een voorzet van Daan van Huffel schoot Dennis van der Welle de bal tegen de keeper aan.

Het laatste kwartier moest Sammy Carvelho de Mello in de spits spelen als vervanger voor de moegestreden Van der Welle. Vijf minuten voor tijd wist Montfoort toch de score te openen: uit een penalty werd het 1-0. In de resterende tijd kon Ajax de gelijkmaker niet meer forceren en zo verloor de ploeg uiteindelijk verdiend van een tegenstander die de toegekende penalty wel wist te benutten.

Fotografie: Rob van Vliet