Menu
Zaterdag 2 verliest stadsderby

Zaterdag 2 verliest stadsderby

In de stadsderby tegen Swift 2 heeft Ajax Zaterdag 2 afgelopen weekend verloren met 1-2.

De wedstrijd begon vrij tam met alleen enkele vrije trappen en hoekschoppen die beide doelmannen vooralsnog weinig konden verontrusten. De grootste kans die genoteerd kon worden, was een afstandsschot van Mark Kaandorp dat rakelings naast ging na een half uur. Tien minuten later gevolgd door een voorzet van Jocelyn de Sa die pardoes bijna in het doel vloog. Vlak daarna was het wel raak. Arafat Heuvel scoorde vanaf elf meter (1-0). Bijna was het weer gelijk, maar Dion Thomas kon knap redden na een fraaie combinatie door het midden. Het venijn zat duidelijk in de staart, want ook een bal van Fernando van der Vaart ging er bijna in.

Na de pauze was de eerste kans voor Ajax. Uit een hoekschop werd naast geschoten door Carvalho de Mello. Na twaalf minuten volgde de gelijkmaker. Een vrije trap zeilde over doelman Thomas heen en een speler van Swift kon de bal in het doel koppen (1-1).
Vijf minuten later was het zelfs 1-2. Balverlies leidde een counter in van Swift en nadat enkele verdedigers van Ajax op het verkeerde been waren gezet, kon de spits van Swift in de verre hoek raak schieten. De voorsprong van de gasten was tegen de verhouding in, maar daar maalde niemand van Swift om.

Na deze tegenvaller moest Ajax weer op zoek naar treffers. Bijna kopte Danny Schenkel raak uit een vrije trap van Fernando van der Vaart. De tijd begon inmiddels te dringen en Swift haalde alles uit de kast om het spel te vertragen, onderwijl loerend op de counter. Vijf minuten voor tijd kreeg Ajax bijna loon naar werken, maar een fraai afstandsschot van Jack van Moerkerk kon door de keeper gekeerd worden. In het restant van het duel kwam geen verandering in de stand.

Fotografie: Rob van Vliet