Menu
Zaterdag 2 verliest topper tegen W-VHEDW

Zaterdag 2 verliest topper tegen W-VHEDW

Ajax Zaterdag 2 verloor afgelopen zaterdag de topper uit tegen koploper WV-HEDW 2 met 4-3.

Ajax begon goed aan het duel en al snel kreeg Kid Ronday een mogelijkheid in een één tegen één situatie tegen de keeper, de spits schoot echter tegen de doelman aan. Daarna nam
WV-HEDW het initiatief over en maakte de eerste goal. Een goed uitgevoerde aanval zorgde voor de 1-0. Vlak daarna kwam de thuisploeg bijna op 2-0, maar de bal belandde in het zijnet.

Ajax deed wat terug in de tiende minuut. Jack van Moerkerk omspeelde de keeper en gaf de bal panklaar op Kid Ronday die voor de gelijkmaker zorgde. Hierna volgde een levendige fase waarin beide teams lieten zien dat ze prima veldspel op de mat kunnen leggen. In de 27e minuut komt Ajax op voorsprong. Een hoekschop wordt door Stijn Meijers snoeihard achter de keeper van de thuisclub gekopt. Het leek wel of hierna wat nonchalance in het spel van Ajax sloop, want er werd regelmatig slordig balverlies geleden en WV-HEDW kon dus gevaarlijk zijn voor het doel van Alex Sacca. In de 33e minuut volgde het onvermijdelijke. Uit een hoekschop kopte een speler van de thuisploeg raak (2-2). Dit was een exacte kopie van het doelpunt dat Ajax ervoor had gemaakt. In de 41e minuut volgt een vrije trap van Jordi Roedoe die echter recht op de doelman afgevuurd wordt. Hierna gaat Jack van Moerkerk goed door op links, maar zijn schot gaat voorlangs. De ruststand blijft dus 2-2.

Na de pauze duurt het tot na het uur voordat er weer gescoord werd. Een speler van
WV-HEDW kopt ongelukkig in eigen doel: 2-3. Een kwartier voor tijd speelt Dennis Wey zich fraai vrij, maar zijn schot ging rakelings naast. In de 83e minuut volgde alsnog de gelijkmaker na een scrimmage in het strafschopgebied, 3-3. Ajax was duidelijk even niet meer bij de les, want een paar minuten later volgde uit een hoekschop de 4-3. Met nog maar een paar minuten te gaan, moest de ploeg weer op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar ze speelden te gehaast om nog voor enig gevaar te zorgen.

Fotografie: Rob van Vliet