Menu
Zaterdag 2 verliest topper

Zaterdag 2 verliest topper

In de strijd om de koppositie in de Reserve Hoofdklasse A had Spakenburg het beste begrepen wat er op het spel stond. In het zes punten duel kon er een reuzenstap gemaakt worden voor het te behalen kampioenschap.

Spakenburg begon met een waar bombardement van aanvallen op het Ajax doel. In de tweede minuut was de bal al op paal en lat gekomen en kwam Ajax goed weg. Met de stevige wind in de rug konden de Amsterdammers niet onder de druk vandaan komen en het was aan slordig uitverdedigen te danken dat er na 13 minuten gescoord werd door Spakenburg. Balverlies op het middenveld gaf de spits van “De Blauwen” de gelegenheid vrij op het Ajax doel af te lopen en de 1-0 aan te tekenen.

Naar mate de eerste helft vorderde kreeg Ajax twee mogelijkheden om de stand gelijk te maken. De juiste afwerking bleef echter uit. De genadeklap viel kort voor het rustsignaal. De bal werd opnieuw dom ingeleverd bij het uitverdedigen en zo stond Ajax bij rust met 2-0 achter. Het was een collectief falen van een ploeg die geen moment in een overwinning geloofde.

Na de teleurstellende eerste helft moest Ajax na rust flink aan de bak om nog wat van de wedstrijd te maken. Vooral Wey en Fabies waren in het begin erg ijverig. De eerste kans was echter voor Spakenburg dat de bal van richting veranderd zag worden. Vlak hierna gevolgd door een vrije trap die door keeper Coonen uit het doel gebokst kon worden. Trainer van der Wal zette het inmiddels anders neer met de wissel van Schoenaker voor Fabies. Of het hierdoor kwam weten we niet, maar Ajax kreeg meteen een grote kans. Hofland kon uit een corner op doel schieten, maar de keeper van Spakenburg redde bekwaam. Vlak daarna volgde echter de beslissing toen de thuisclub uit een hoekschop raak kopte, 3-0.

Vervolgens kwam Silooy, na zestien maanden blessureleed de verdediging versterken. Veel hielp het echter niet, want Spakenburg wist uit een vrije trap de score uit te bouwen, 4-0.
Een bittere, maar terechte nederlaag was een feit.

Fotografie: Rob van Vliet