Menu
Zaterdag 2 verliest van Spakenburg

Zaterdag 2 verliest van Spakenburg

De mannen van de Ajax Zaterdag 2 hebben gisteren de topper in de Reserve Hoofdklasse A tegen Spakenburg met 1-2 verloren.

In het begin lag het initiatief echter toch enigszins bij de gasten uit Bunschoten-Spakenburg die enkele corners achter elkaar kregen, waarbij de luchtmacht uit het vissersdorp voor gevaar zorgde in het strafschopgebied van keeper Roelofsen. De eerste echte uitgespeelde kans voor de Blauwen was na 20 minuten. Gilbrano Piet liet de verdediging z’n hielen zien, maar schoot voorlangs.

Ajax kon er aanvankelijk weinig tegenover stellen. Het initiatief in de wedstrijd lag hoofdzakelijk bij Spakenburg dat zo’n vijf minuten voor rust ook op voorsprong kwam toen de mee opgekomen verdediger Ismo Vorstermans uit een corner keeper Roelofsen passeerde (0-1). Bijna was het daarna weer raak toen een speler van Spakenburg alleen voor het doel kon schieten, maar zijn poging kon door de Amsterdamse goalie onschadelijk gemaakt worden. De thuisploeg zakte qua niveau ver weg en zo ging Ajax dus met een kleine achterstand de rust in.

Na rust was de eerste aanval van Spakenburg was meteen raak. Linkerspits Gilbrano kon ongehinderd opstomen en met een geplaatst schot Dirk Roelofsen passeren (0-2).

Ajax moest nu komen en tien minuten na rust was het Peter Post die uit een vrije trap raak kon koppen (1-2). Coach Van der Wal wisselde tactisch. Gregory Fernand werd ingebracht voor Robin Hoogstra om de snelle Gilbrano in toom te houden. De aansluitingstreffer was wat het kwakkelende Ajax nodig had. De thuisploeg kreeg enkele grote kansen en Spakenburg kwam er nog maar sporadisch uit. Dennis van der Welle verving Furgel Fabies voor de laatste 25 minuten van de wedstrijd.

Vlak hierna moest Spakenburg met tien man verder nadat Martin Koelewijn na een charge op Jeremy van Eijsden z’n tweede gele kaart kreeg. Bijna profiteerde Ajax snel van de numerieke meerderheid, maar Jack van Moerkerk schoot vrij voor de keeper naast. Inmiddels was Ralph Hovestad in het veld gekomen voor Marvin Hasselbaink en kopte rakelings over het doel van de Spakenburgse doelman.

Ook aanvoerder Rodney Weverling kon in het strafschopgebied uithalen, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Het moge duidelijk zijn, Ajax deelde nu de lakens uit en Spakenburg beperkte zich tot spaarzame counters.
De tijd tikte voort en de Amsterdammers speelde te gehaast om nog tot uitgespeelde kansen te komen. Ook invaller Dennis Wey kon het tij niet keren en zo leed Ajax de eerste nederlaag van het seizoen hoewel er gezien de tweede helft meer in had gezeten.

Fotografie: Rob van Vliet