Menu
Zaterdag 2 wint met ruime cijfers oefenwedstrijd

Zaterdag 2 wint met ruime cijfers oefenwedstrijd

In de aanloop op de kampioenswedstrijd tegen Swift 2 komende zaterdag, heeft Ajax Zaterdag 2 een eenvoudige overwinning behaald op tweedeklasser Everstein.

Ajax had tegen SC Everstein 1, dat uitkomt in de 2e klasse F west 2, aan één helft genoeg gehad om de bezoekers met een 5-1 nederlaag naar huis te sturen.
De wedstrijd was amper vijf minuten oud of Ajax kwam op een 1-0 voorsprong. De op het oude nest teruggekeerde Paul Quasten gaf een leep balletje op de doorgelopen Haci Bulut die de bal over de uitlopende keeper heen kopte. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw Quasten die de bal kiezelhard vanaf 30 meter achter de verbaasde keeper van Everstein kegelde (2-0).

In de 19e minuut ging Bulut onderuit binnen de 16 meter en scheidsrechter Johan Jensch kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Aanzi benutte de strafschop (3-0). Ajax liet de teugels vieren en Everstein kreeg de gelegenheid iets terug te doen. Eerst was het nog Stijn Meijers die de bal van de doellijn haalde, maar even later scoorde de bezoekers met een kopbal de 3-1.

Na 38 minuten spelen kwam Ajax op 4-1. Een één tweetje tussen Bulut en Aanzi werd door laatst genoemde hard en hoog in het doel geschoten. Giano Bonam nam op slag van rust de mooiste goal van de middag voor zijn rekening. Met een schijntrap verschalkte Bonam zijn tegenstander om daarna de bal schitterend in de verre hoek te plaatsen (5-1).

Over de tweede helft valt weinig tot niets te vermelden: het meest opvallende was de zes dubbele wissel die trainer Dennis van der Wal toepaste om zo iedereen speelminuten te geven. sc Everstein verweerde zich kranig en Ajax geloofde het verder wel.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet