Menu
Zaterdag 2 wint ternauwernood van Breukelen

Zaterdag 2 wint ternauwernood van Breukelen

Door doelpunten van Hoogstra, Post en van Eijsden heeft Ajax Zaterdag 2 gisteren met 3-2 van FC Breukelen 2 gewonnen. Gemakkelijk ging het allemaal niet: de beslissing viel pas in blessuretijd.

In een stralend herfstzonnetje trapten Ajax en Breukelen vanmiddag af in de wedstrijd geleid door scheidsrechter Dijkstra. Bij de tegenstander zagen we ex-Ajacied Antonilo Cvetkovic in de basis, die langzaam terugkomt van zijn blessure die hem 14 maanden uit de roulatie heeft gehouden.

Ajax begon prima met kopballen van Cakmac en Post, die echter het doel misten. Na een kwartier was het wel raak: uit een hoekschop kopte Schoenaker op het aluminium waarna de rebound door Hoogstra kon worden ingeschoten: 1-0. Vijf minuten later was het bijna weer prijs: een voorzet van Van Huffel werd door Post rakelings over doel gekopt. In de daarop volgende aanval maakte Breukelen gelijk via Simons (1-1).
Hierna volgde een fase waarin beide teams geen vuist konden maken. Er volgden nog wel enkele mogelijkheden voor beide doelen, maar de ruststand bleef 1-1.

Na de pauze moesten de toeschouwers tien minuten wachten op het volgende doelpunt: uit een corner kopte Eggemont raak (1-2). Ajax moest nu echt aan de bak en drukte Breukelen nog meer terug, maar pogingen van Van Huffel, Van Eijsden en de ingevallen Huitema troffen geen doel.
Breukelen beperkte zich tot counters en probeerde uit standaard situaties gevaar te stichten. In de 65e minuut noteerden we de grootste kans van Ajax na rust: een fraaie voorzet van Van Eijsden werd door invaller Wey ineens op de pantoffel genomen maar miste het doel.

Een kwartier voor tijd werd het toch gelijk: van Moerkerk soleerde door de verdediging van Breukelen en vond de mee opgekomen Post die de 2-2 op het scorebord liet verschijnen. Ajax zet nu nog meer druk en Van Moerkerk raakt de lat maar het is uiteindelijk een afstandschot van Van Eijsden die in blessuretijd voor de bevrijdende 3-2 zorgt.
Al met al een benauwde, maar terechte overwinning van Ajax dat hiermee in het spoor van koploper Spakenburg blijft.

Fotografie: Rob van Vliet