Menu
Zaterdag 2 wint van Spakenburg

Zaterdag 2 wint van Spakenburg

Na de verrassende nederlaag vorige week zaterdag bij Swift 2 heeft Ajax zaterdag 2 zich vandaag hersteld. Op De Toekomst werd IJsselmeervogels 2 met 3-2 verslagen. Al na 14 seconden scoorden de Spakenburgers de openingstreffer. Ajax maakte de winnende treffer in blessuretijd.

In de wedstrijd tegen laagvlieger IJsselmeervogels 2 begon Ajax dramatisch. Al binnen een minuut stond de ploeg 0-1 achter door blunders in de achterhoede. Al snel kreeg Van Huffel de kans om de stand gelijk te trekken, maar de linksvoor schoot tegen de keeper aan. Hierna maakte Ajax wel het spel, maar kon de ploeg slechts sporadisch gevaarlijk voor het doel van de Spakenburgers verschijnen en moest het oppassen voor de counters van de tegenstander.
Na een half uur viel de 0-2. Mousa draaide goed weg bij Dias de Oliveira en krulde de bal fraai over keeper Roelofsen. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Een pass uit de achterhoede werd doeltreffend afgemaakt door vd Welle (1-2).

De tweede helft kwam er een fel Ajax uit de kleedkamer. Een vrije trap van Hofland met een gevaarlijke stuit kon met moeite gestopt worden door de doelman van IJsselmeervogels. Even later zag de goed leidende scheidsrechter een overduidelijke handsbal binnen de zestienmeter van een van de verdedigers van IJsselmeervogels over het hoofd. Wat volgde was een vloedgolf van aanvallen van Ajax. Een kopbal van Hofland scheerde over de lat en een vliegend afstand schot van van Huffel had beter lot verdiend na een van de vele vlot lopende combinaties

In de 68e minuut had Schoenaker de gelijkmaker op de schoen, maar in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal af op de mee opgekomen Lammers en zijn schot werd op de doellijn tot corner verwerkt. Toch was het twee minuten later gelijk. Dennis v/d Welle gaf de bal in de loop mee aan Hofland, die beheerst in de uiterste hoek scoorde, 2-2.

Een kwartier voortijd kwam Ronday na weken blessureleed zijn opwachting maken. De spits gaf vijf minuten later zijn visite kaartje af. Een lange voorzet van van Eijsden belandde bij de tweede paal bij Hoogstra die kopte de bal terug op Ronday. Hij kopte vervolgens snoeihard op de lat boven de vergeefs duikende keeper van de Vogels.

Dit was het startsein van een geweldig slotoffensief van Ajax. Trainer Dennis van der Wal wisselde in de laatste vijf minuten nog driemaal om de overwinning uit het vuur te slepen enn stuurde al zijn manschappen naar het front. Uit een enorme scrimmage voor het doel bij IJsselmeervogels was het de ingevallen Fabies die de bal het juiste tikkie gaf naar Ronday, die vervolgens het laatste zetje aan de bal kon geven en Ajax verdiend naar de 3-2 overwinning schoot.

Fotograaf: Rob van Vliet