Menu
Zaterdag 2 wint van SV Huizen in bekerduel

Zaterdag 2 wint van SV Huizen in bekerduel

Voor Ajax zaterdag 2 stond afgelopen zaterdag op het eigen Sportpark De Toekomst het bekerduel tegen de koploper van de reserve 1e klasse SV Huizen 2 op het programma.

Het eerste doelpunt na zo’n tien minuten kwam uit zo’n situatie, De Sa sleepte een hoekschop uit z’n aanvallende actie, die door Stijn Meijers in het doel werd gewerkt: 1-0. Ajax domineerde in deze fase en Huizen kon slechts sporadisch uitbreken, zodat keeper Sacca alleen terugspeelballen op zich af zag komen. Dat veranderde in de 20e minuut toen de goalie een doorgebroken speler van het scoren moest afhouden. De thuisploeg raakte langzamerhand de dominantie van het begin van de wedstrijd kwijt en moest toezien hoe Huizen zich terug knokte in het duel.

Na de pauze brak Daan van Huffel door, maar de linksvoor werd teruggefloten voor buitenspel. Vlak daarna kreeg Kurdo Mohamad twee schietkansen, maar de aanvaller kon de bal niet op het doel richten. Uit een corner schoot Niels Hovestad rakelings over. Het was duidelijk, Ajax was weer helemaal terug in de wedstrijd en wilde snel nog een treffer maken. Na een kwartier in de tweede helft wisselde trainer Ten Heuvel de spelers Hovestad en Mohamad voor Van Eijsden en Van Moerkerk. Met deze verse krachten hoopte de coach ongetwijfeld om Ajax weer aan de praat te krijgen, want de ploeg zakte net als voor de pauze na een goed begin weer wat terug. Dat werd duidelijk geïllustreerd in de 70e minuut toen Huizen een grote kans kreeg op de gelijkmaker.

Vlak daarna was echter het antwoord van Ajax toen Cusell de verdedigers van Huizen te snel af was. Zijn voorzet bereikte echter Daan van Huffel niet. Even later was het wel raak. Joey Hartlooper wilde schieten, maar kreeg de bal niet onder controle. De mee opgekomen Van Huffel kon de keeper wel passeren, 2-0 in de 80e minuut. Met nog tien minuten te spelen was de wedstrijd beslist. Joey Hartlooper werd gewisseld voor Dennis Wey.

Bijna had Stijn Meyers zijn tweede doelpunt van de middag gemaakt, de rechtsback kopte een corner van Van der Vaart echter op de buitenkant van de paal.
Zo behaalde Ajax uiteindelijk vrij eenvoudig de volgende ronde na een wedstrijd waarin goede periodes werden afgewisseld met zwakkere, maar het bleek uiteindelijk genoeg voor een duidelijke zege op SV Huizen 2 dat zich kan richten op de competitie.

Fotografie: Rob van Vliet