Menu
Zaterdag 3 blijft koploper na zege

Zaterdag 3 blijft koploper na zege

Ajax begon als koploper tegen de nummer drie van de ranglijst WVHEDW 3 ijzersterk. Het eerste kwartier leken de Ajacieden geen kind te hebben aan de voetballers van de club uit de Watergraafsmeer.

Rivallino Sleur schoot in die fase op de paal en een paar andere kansen werden vakkundig om zeep geholpen. In plaats van een ruime voorsprong hield Ajax WVHEDW in de wedstrijd en deze kantelde als zodanig. Ajax moest daarnaast noodgedwongen al drie keer wisselen voor de rust (zowel Sleur, Mark Geestman als Paul Michielsen moesten door blessures het veld verlaten). De gasten zagen een doelpunt vanwege hands worden afgekeurd. Ajax had toen allang de glans van het eerste kwartier verloren en WVHEDW voerde de druk op en er ontstonden enkele hachelijke momenten voor de neus van doelman Marc Hogervorst.

Na de thee was het veldspel niet veel beter, maar Ajax controleerde wel. Het leverde al snel een doelpunt op van Daniel Gobel die zeer attent reageerde op een mislukt schot van Dennis Husers. Het enige wapenfeit in de tweede helft van de thuisclub was een enorme pegel onderkant lat. Ajax ontsnapte. Na vele wissels aan beide kanten en de daarmee gepaard gaande “time-out” (de spelerspassen worden tegenwoordig immers streng gecontroleerd) kabbelde de wedstrijd naar het einde. De topper op papier werd uiteindelijk nog opgevrolijkt door een tweede doelpunt van Ajax. Een ouderwetse versnelling aan de linkerkant van invaller Arthur Vinkenoog, hij bezorgde met zijn snelheid de defensie van WVHEDW in de slotfase nog enig ademtekort, zorgde ervoor dat Dennis Husers de 0-2 kon aantekenen. Een verdiende zege waardoor Ajax “gewoon” aan kop blijft.