Menu
Zaterdag 3 in race om titel

Zaterdag 3 in race om titel

Het einde van het seizoen nadert en de elftallen van Ajax spelen de resterende wedstrijden in de competities. Een aantal teams wordt gezien als titelkandidaat, zo ook de Zaterdag 3 onder leiding van Marco Ruitenbeek en Edwin Oostenbrink.


Ajax Zaterdag 3 voelt de hete adem van Swift in de nek. De nummer twee van de ranglijst volgt de mannen van Zaterdag 3 op de voet en wacht op een misstap. Het team van Ruitenbeek en Oostenbrink speelde afgelopen week gelijk in het uitduel tegen HBOK 2 (2-2). De wedstrijd ervoor eindigde in een 0-3-nederlaag tegen Argon 2. Oefenmeester Ruitenbeek weet niet of de spelers last hebben van zenuwen. ,,Misschien zijn ze wel overspannen’’, grapt hij. ,,De vorige wedstrijd hebben we gelijkgespeeld en daarvoor verloren wij van Argon. We moeten nu de nodige punten binnenhalen in de komende twee duels’’, vervolgt Ruitenbeek op een serieuze toon. ZOB 2, dat de derde plaats bezet, is over twee weken de opponent. Op 2 mei volgt het duel tegen hekkensluiter Zwaluwen 30.
Voor koploper Ajax Zaterdag 3 is de kans sterk aanwezig dat ze de kampioenstitel winnen. Er staat echter nog niets op het programma mocht het kampioenschap worden behaald, zegt Ruitenbeek. ,,We hebben er niet echt over nagedacht. We moeten eerst de belangrijke punten binnenhalen en dan bedenken we wel hoe we het gaan vieren.’’
Ondanks de race om de titel vindt Ruitenbeek het ook belangrijk dat de spelers genieten van het spel. ,,Ik breng de jongens altijd mee dat ze moeten voetballen met plezier.’’
De elftallen die momenteel op de eerste plaats staan in de ranglijsten van de verschillende competities zijn: Jong Ajax, A1, A2, D2, E1, E2, E3 (kampioenscompetitie), F1, Zaterdag 3 en de Veteranen. De C1 onder leiding van Wim Kwakman heeft inmiddels de kampioenstitel geprolongeerd.