Menu
Zaterdag 3 op titelkoers

Zaterdag 3 op titelkoers

Middels een 3-1 zege op AFC 2 heeft Ajax Zaterdag 3 gisteren weer de koppositie in handen gekregen. WVHEDW 2 verloor namelijk thuis van Swift 3 met 2-3. Ajax staat met nog twee wedstrijden een punt voor op WVHEDW 2.

Nadat voor de wedstrijd al bekend was geworden dat koploper WVHEDW 2 had verloren traden de mannen van trainer Marco Ruitenbeek aan tegen AFC 2. In een matige eerste helft kwamen de Ajacieden op voorsprong door Paul Reumer. Ajax had het meeste balbezit maar deed weinig met de geboden ruimte, terwijl AFC gaandeweg de eerste helft langzaam maar zeker aandrong op de gelijkmaker. Na een fout ingrijpen in de defensie kwam deze er dan ook.

Na wat omzettingen begon Ajax voortvarend aan de tweede helft en creëerde menig kans. Achterin gaf de defensie, onder leiding van een zeer sterk spelende Paul Michielsen die AFC-spits Carlos Hasselbaink een moeilijke middag bezorgde, nauwelijks meer wat weg. Een fraaie treffer van Danny Moinat (buitenkantje rechts) betekende de gewenste voorsprong. Deze kon uitgebouwd worden door Gideon Coronel, maar de toegekende strafschop werd gekeerd door de AFC-doelman die later uitviel met een bloedende wond aan de wenkbrauw. Deze ontstond toen hij Daniel Gobel de bal probeerde te ontfutselen toen die recht op hem af kwam en waarbij de 3-1 werd aangetekend. Hierna geloofden beide teams het wel en in de stand kwam geen verandering meer.

Twee wedstrijden voor het einde heeft Ajax weer de koppositie overgenomen van WVHEDW 2. De voorsprong van een punt kan “simpelweg” worden verdedigd door de twee resterende wedstrijden tegen Argon 2 (uit op 27 april) en Aalsmeer 2 (thuis op 4 mei) te winnen.

Fotografie: Peter Liefhebber Fotografie: Peter Liefhebber