Menu
Zaterdag 3 verliest in eigen huis van AMVJ

Zaterdag 3 verliest in eigen huis van AMVJ

Ajax Zaterdag 3 bewees zichzelf afgelopen weekend een slechte dienst door op sportpark De Toekomst te verliezen aan promovendus AMVJ.

Ajax had een goede tegenstander aan AMVJ. Een ploeg die snel omschakelt en loert op fouten van de tegenstander. Gedurende de wedstrijd bleek de ploeg ook nog behoorlijk te kunnen voetballen en dus kon Ajax vol aan de bak met een wat uitgedunde selectie door blessures en afwezigen.
In het begin van de wedstrijd kreeg AMVJ een hoekschop. De toch niet geringe lengte bij Ajax in de defensie was echter geen belemmering voor de gasten om vanuit de hoekschop de bal in het net te koppen. Al vroeg derhalve een 0-1 achterstand en gaandeweg ontstond een interessante pot, waarbij het spel op en neer golfde. AMVJ kreeg een dot van een kans op 0-2, maar via Rivallino Sleur wist Ajax toch op 1-1 te komen. Beide teams kregen behoorlijke kansen in de eerste helft.

Ook in de tweede helft werd dit spelbeeld voortgezet. AMVJ groef zich zeker niet in en de duels waren hard, maar nooit onsportief. Het was gewoonweg een leuke wedstrijd om naar te kijken. Twee teams gingen vol voor de drie punten, mooie combinaties werden afgewisseld met onbenulligheden en het baltempo bleef hoog. Ajax leek halverwege de tweede helft gezien de kansen op weg naar de zege, maar door noodgedwongen wissels (zelfs doelman Marc Hogervorst moest invallen) verliep een aantal minuten zeer rommelig. Absoluut dieptepunt was het uitvallen van spits Daniel Gobel die een onfortuinlijke manoeuvre moest bekopen met een (na later bleek) afgescheurde achillespees. AMVJ nam hierop het heft in handen en maakte duidelijk aanspraak op een doelpunt. Dat deze in de laatste minuten viel was ongelukkig, maar kon niet onverdiend worden genoemd. Een teleurstellende middag voor Ajax gezien het resultaat en de zware blessure van Daniel. De inzet en het bij vlagen goede spel geven echter geen enkele reden om bij de pakken neer te gaan zitten.

Fotografie: Rob van Vliet