Menu
Zaterdag 3 walst over Beursbengels heen

Zaterdag 3 walst over Beursbengels heen

Ajax zaterdag 3 heeft afgelopen zaterdag met 5-1 gewonnen van Beursbengels 2. De stadsderby was met name het eerste half uur eenrichtingsverkeer.

Ajax was heer en meester en beperkte de score tot 3-0. Lloyd de Meza opende de score na een fraaie, splijtende pass van Rivallino Sleur. Paul Reumer (individuele actie) en Daniel Gobel (schot) zorgden binnen het half uur voor een comfortabele voorsprong voor de Ajacieden. Pas kort voor rust deed Beursbengels van zich spreken, maar deed doelman Marc Hogervorst zijn werk op een gevaarlijk schot.

Na rust tapten “de Bengels” uit een ander vaatje en zette Ajax onder druk. Ajax ging slordiger spelen en moest enkele mogelijkheden toestaan waardoor de bezoekers terug in de wedstrijd hadden kunnen komen. Zover kwam het niet. Pas in de slotfase, toen de kracht bij Beursbengels al lang was verdwenen, kreeg het loon naar werken. Een fraai schot betekende de 3-1, maar Rivallino Sleur punterde Ajax direct hierna naar 4-1. Alex Liefhebber tilde de score nog naar 5-1 in blessuretijd. Volgende week zijn de mannen van trainer Marco Ruitenbeek vrij. Over twee weken wacht de topper tegen koploper Zwaluwen ’30 2 in Hoorn.

Fotografie: Rob van Vliet