Menu
Zaterdag 3 wederom kampioen

Zaterdag 3 wederom kampioen

De Zaterdag 3 van Ajax is afgelopen weekend kampioen geworden in hun klasse. Dit is de derde op rij en de vijfde in zes seizoenen.

Voorafgaand was voor beide teams duidelijk wat het doel was. Koploper Ajax had twee punten voorsprong op tegenstander Huizen 2, dat derhalve moest winnen. Vorige week waren de groengelen overigens al gepromoveerd naar de reserve Hoofdklasse. Op een kletsnat sportpark De Toekomst waren beide teams in de eerste helft gewaagd aan elkaar, maar waren de bezoekers toch wel wat dreigender met flink wat hoekschoppen en twee kansjes. Ajax speelde echter rustig, geroutineerd tegen een niet echt vol druk zettend Huizen. Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Een fout in de defensie van Huizen werd door Sirik Goeman koelbloedig afgestraft, 1-0. Nauwelijks twee minuten later een vrije trap aan de andere kant. Een speler van Huizen krulde de bal van zo’n twintig meter fraai achter doelman Marc Hogervorst, 1-1. Toch wist Ajax op slag van rust nog op voorsprong te komen. Een hoekschop van Gideon Coronel belandde bij de tweede paal waar Giorgio Tsie de bal vol op de pantoffel nam, 2-1.

Huizen wist nu dat het na rust minimaal tweemaal moest scoren. Die hoop werd hen echter de grond in geboord door Rivallino Sleur die Ajax met twee doelpunten binnen een klein kwartier op 4-1 zette. De eerste van de twee was een wonderschone lob na een geweldige uittrap van doelman Marc Hogervorst. Huizen was definitief geknakt, kwam nog wel terug tot 4-2 en “overleefde” en passant nog een onterecht afgekeurd doelpunt van Lloyd de Meza hetgeen de nederlaag hoger had kunnen doen laten uitvallen.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter waren er uiteraard dolblije rood-witte taferelen. Het betekende het vijfde kampioenschap van de afgelopen zes seizoenen en de derde op rij voor de mannen van trainer Marco Ruitenbeek.

Fotografie: Rob van Vliet