Menu
Zaterdag 3 wint met grote cijfers

Zaterdag 3 wint met grote cijfers

Ajax zaterdag 3 heeft zich hersteld van de nederlaag vorige week tegen AFC. Op De Toekomst werd IJFC 2 met 4-0 verslagen.

De eerste helft was Ajax weliswaar de bovenliggende partij maar kregen beide teams allebei slechts één goede kans om de score te openen. IJFC moest zo’n tien minuten voor rust verder met tien man nadat een verdediger aan de noodrem had getrokken ten opzichte van Dion Glumac.

Ajax kon echter pas aan het begin van de tweede helft de overtal situatie benutten. Pascal Heije zorgde voor de 1-0. Nadat Dion Glumac eerst nog een goede mogelijkheid om zeep hielp, was hij het die voor 2-0 zorgde. Doelman Rende Luitjes, die bij een handvol acties liet zien in vorm te zijn, vond met een fraaie verre uittrap Daniël Gobel die de bal panklaar legde voor de mee opgekomen Glumac. IJFC, dat bij een 1-0 stand nog een prima kans kreeg op de gelijkmaker (schot net naast), was hiermee definitief op de knieën. De IJsselsteiners moeten toezien hoe Ajax de score nog uitbouwde naar 4-0 via Daniël Gobel (fraaie steekbal Nicky van Kampen) en Paul Reumer (na een splijtende pass van Pascal Heije). Een terechte overwinning in een sportieve wedstrijd, waarbij Ajax de zege pas onnodig laat veiligstelde.

Fotografie: Rob van Vliet