Menu
Zaterdag opnieuw 'Ajax-duel' op WK

Zaterdag opnieuw 'Ajax-duel' op WK

Uiteraard is Nederland – Japan zaterdag het hoofdgerecht op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Voor Ajax-supporters staat er ’s avonds echter nog een interessante wedstrijd geprogrammeerd: Kameroen – Denemarken. Ofwel; Enoh versus Rommedahl en Eriksen.

Zowel Kameroener Enoh als de Denen Rommedahl en Eriksen willen zich zaterdag revancheren voor de slechte start op het WK. Kameroen en Denemarken staan na hun eerste groepsduel in poule E nog op nul punten. Denemarken verloor maandag met 2-0 van Oranje, terwijl Kameroen met 1-0 van Japan verloor. Voor de Denen en Afrikanen is een zege daarom bijzonder welkom zodat het uitzicht op de achtste finales nog enigszins helder blijft.

Een plaats bij de laatste zestien is voor de Uruguayaanse Ajacieden Luis Suarez en Nicolas Lodeiro inmiddels een stuk dichterbij gekomen. Na de zege van Uruguay (met Suarez en zonder de geschorste Lodeiro) op gastland Zuid-Afrika (3-0) zorgden poulegenoot Mexico er donderdag voor dat twee spelers van Ajax al met één been in de volgende ronde staan. Doordat de Mexicanen met 2-0 van Frankrijk wonnen, zijn Mexico en Uruguay dinsdag bij een gelijkspel allebei door.

Alle negen Ajacieden die op het WK actief zijn hebben inmiddels speelminuten gekregen. Maarten Stekelenburg en Gregory van der Wiel kwamen maandag de hele wedstrijd in actie met het Nederlands elftal. Demy de Zeeuw maakte twee minuten voor tijd zijn WK-debuut in Oranje. Rommedahl stond namens Denemarken ook de hele wedstrijd in het veld. Eriksen, de jongste speler op het WK, kreeg eveneens een aantal speelminuten van voormalig Ajax-coach Morten Olsen. Marko Pantelic kwam zondag de hele wedstrijd met Servië in actie tegen Ghana (1-0 nederlaag). Suarez heeft inmiddels twee WK-duels achter zijn naam staan. Het WK-optreden van zijn land- en clubgenoot Lodeiro beperkte zich door een rode kaart tot dusver pas tot een aantal minuten.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots/Dennis Spaan