Menu
Zaterdag selectie simpel langs HVV

Zaterdag selectie simpel langs HVV

Ajax Zaterdag heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen op overtuigende wijze gewonnen. Door doelpunten van Cameron, de Visser en Rose stond de ploeg al bij rust met 3-0 voor. Na de pauze kwam geen verandering meer in de stand.

Ajax Zaterdag Selectie - HVV Selectie (3-0)

Ook bij de Zaterdagamateurs van Ajax rolt de bal weer: verwachtingsvol gaan we de komende weken de vriendschappelijke en bekerwedstrijden voor u op de voet volgen. Gaandeweg zullen ook de wedstrijdverslagen weer een stuk langer en gedetailleerder worden en ik moet u zeggen: ik heb er zin in en doe het ontzettend graag. Maar niet alleen de spelers moeten in de eerste weken van de voorbereiding aan elkaar gaan wennen, ook de supporters met en zonder pen/schrijfblokje hebben even een aanloopje nodig.

Na een aantal trainingen trapten de spelers af voor hopelijk een prachtig seizoen met het eerste duel tegen derde klasser HVV (uit Den Haag) onder aangename omstandigheden zagen we in de eerste helft de oude kern van vorig seizoen spelen aangevuld met routinier en ex-Cambuur Leeuwardenspeler Yuri Rose. De openingsfase was flitsend en binnen elf minuten stond Ajax al met 2-0 voor door doelpunten van Sergio Cameron en Kevin de Visser. Het zal niemand verbazen dat het continu eenrichtingsverkeer was: Ajax kreeg legio kansen om de score op te voeren maar uiteindelijk was het pas in de 42e minuut Yuri Rose die zijn eerste Ajax goal mocht maken die zorgde voor de 3-0 ruststand.

Na rust stonden er 10 nieuwe namen op het veld: alleen Glenn van Zoolingen maakte deel uit van de selectie van vorig seizoen. Trainer Logchies en vd Wal zullen ongetwijfeld de komende weken gaan puzzelen en kneden aan een geloofwaardig elftal dat vol voor de promotie gaat strijden. Vandaar dat we nog geen enkele conclusie mogen trekken wat we vanmiddag gezien hebben: volgende week wacht het ambitieuze sv de Dijk en dan wordt het allemaal weer een stukje serieuzer. De 2e helft speelde zich overigens opnieuw af op de helft van HVV dat zich kranig verweerde maar geen èèn uitgespeelde kans heeft gekregen vandaag en dan te bedenken dat Ajax had kunnen uitlopen naar dubbele cijfers, maar het vizier stond nog niet op scherp want ondanks een aantal prachtige aanvallen en kansen bleef het na 90e minuten slechts 3-0.

De kop is eraf en volgende week en weken zal er vast meer duidelijk worden over bepaalde contouren die zich binnen het elftal zullen gaan ontwikkelen, kortom: wordt vervolgd.

Ajax Zaterdag Selectie - HVV Selectie (3-0)

1-0 (6') Cameron (Misa-Danso)
2-0 (11') de Visser (Rose)
3-0 (42') Rose

Opstelling Ajax Zaterdag Selectie:

Been (Thomas, 46'), Meester (Gefferie, 46'), Schenkel © (Post, 46' ©), Abdulrahman (Hovestad, 46'), Schurman (de Sa, 46'), van den Beld (de Wey, 46'), de Visser (van Zoolingen, 46'), Rose (Cusell, 46'), Cameron (Ronday, 46'), Kaars (Dekker, 46'), Misa-Danso (van Huffel, 46')

Verslag: Marcel