Menu
Zaterdag Twee neemt de drie punten mee naar huis

Zaterdag Twee neemt de drie punten mee naar huis

Na de bekernederlaag tegen Topklasser Koninklijke HFC herstelde Ajax Zaterdag 2 zich afgelopen weekend prima door in Mijdrecht te winnen van promovendus Argon met twee doelpunten van Ogur Kaya.

Onder prima omstandigheden trapten Argon en Ajax af op Sportpark Argon in Mijdrecht. De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub. Een vrije trap ging rakelings over het doel van Danny Been. Ajax leek nog niet wakker, want na slordig balverlies op het middenveld kon Argon counteren en schoot een speler over. Hierna eindelijk een goede fase van de Amsterdammers. Ogur Kaya schoot naast na een vlot lopende aanval en even later ging Jack van Moerkerk goed door ondanks vasthouden van zijn tegenstander, maar zijn voorzet kon niet in het doel gewerkt worden door Marvin Hasselbaink.

Na 19 minuten was het wel raak. Ogur Kaya omzeilde de buitenspelval en liet ook de keeper kansloos, 0-1. Hierna duurde het tot het half uur voordat er weer wat te noteren viel. Ralph Hovestad schoot naast uit een hoekschop en Ogur Kaya punterde tegen de keeper. De promovendus uit Mijdrecht kreeg enkele schietkansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Zo gingen de teams met een 0-1 stand de rust in.

De tweede helft was Hovestad in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Wey. Het drassige veld was er niet beter op geworden en na de zoveelste glijpartij kreeg Kaandorp een gele kaart. Argon begon wat aan te dringen, maar Ajax had de zaak goed onder controle. Na 60 minuten een crosspass van Hasselbaink op Kaya, diens volley ging echter rakelings over de deklat. Drie minuten later was het wel prijs voor Ajax. Schoenaker ging op rechts goed door, zijn voorzet belandde bij de tweede paal voor de voeten van Bridji en de uitstekend spelende middenvelder rondde fraai af (0-2).

In de 67e minuut wisselde trainer Van der Wal de moegestreden Schoenaker voor Huitema, die na twee maanden blessureleed weer zijn competitieminuten kon maken. Op het zwaar te bespelen veld sleepte de wedstrijd zich inmiddels naar het einde en Oliveira kwam Moerkerk nog vervangen. Een slippertje in de achterhoede bij Ajax gaf Argon nog de gelegenheid om zich kort voor het einde terug in de wedstrijd te knokken en zo stond het vijf minuten voor tijd opeens 1-2.

Een counter van Ajax ingeleid door invaller Oliveira, kon niet worden afgemaakt. In blessuretijd ondernam Kaya nog een solo dwars over het veld met de gedachte om op balbezit te gaan spelen, maar omdat niemand van Argon Kaya tot stoppen kon dwingen besloot hij te schieten en de bal verdween in de verre hoek (1-3).

Fotografie: Rob van Vliet