Menu

Zaterdagamateurs onderuit op eerste speeldag

Ajax is weer terug in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. In de openingswedstrijd van het seizoen verloren de amateurs op de Toekomst met 1-3 van Spakenburg, sinds lange tijd een topploeg in het hoofdklassevoetbal.

Ajax begon de wedstrijd zeer fel en in het eerste half uur was er weinig verschil in sterkte. Wel was de opponent op sommige momenten wat “slimmer”, maar Ajax raakte daar niet van onder de indruk. Door twee enigszins gelukkige treffers namen de Spakenburgers voor rust toch een 0-2 voorsprong.

Eerst werd een half mislukte omhaal, in de 35ste minuut, door Pascal Cohen alert met het hoofd verlengd, waardoor doelman Raymond Homoet kansloos was en even later profiteerde Paul Lieftink van een fout van diezelfde doelman, die een terugspeelbal van zijn voet weg liet springen. Ajax kreeg een kans om terug in de wedstrijd te komen, toen het op slag van rust een strafschop kreeg toegewezen. Cleon Banel stuurde de keeper wel de verkeerde hoek in, maar zag zijn inzet via de paal weer het veld in stuiten.

In de tweede helft controleerde Spakenburg grotendeels de wedstrijd, maar kreeg Ajax toch nog een aantal goede kansen om dichterbij te komen. Lenny Macnack zag zijn inzet echter tot twee maal toe centimeters langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Toen de Spakenburgers in de 64ste minuut op 0-3 kwamen door Rob Koppen, was de wedstrijd gespeeld.

Dat Lenny Macnack in blessuretijd, met de buitenkant rechts in de verre hoek, nog 1-3 aantekende, was gezien de inzet zeker verdiend. Duidelijk werd in deze wedstrijd wel, dat Ajax moeite had om de kleine kansjes te benutten, daar waar Spakenburg onverbiddelijk toesloeg.