Menu

Zaterdagelftal naar winst in laatste duel

In de laatste wedstrijd van het seizoen wonnen de zaterdagamateurs van Ajax in Epe met 2-0 van DTS '35. Ajax was veel sterker dan de tegenstander, maar net als in een aantal eerdere wedstrijden ontbrak het de kampioensploeg aan killer-instinct.

Het duurde een halfuur voordat Lenny Macnack de openingstreffer liet aantekenen, al had Cleon Banel al eens de doellat getroffen uit een vrije trap. Met 0-1 gingen de ploegen de rust in.

In de tweede helft bleef Ajax sterker en speelde het voornamelijk op de helft van DTS, dat zelf geen enkele kans wist te creëren. Ajax kwam op 0-2 door Dick Krommenhoek, die scoorde nadat Cleon Banel opnieuw de lat boven de DTS-doelman had getroffen. Ajax kreeg in het vervolg van het duel nog wel wat kansen maar de uitstekende doelman van de thuisclub stond geen tegentreffers meer toe.

Na afloop was er nog een feestje. De vaste supporters van het zaterdagteam zetten doelman Dennis van der Wal extra in de bloemetjes en benoemden hem tot Mister Ajax-Zaterdag 1, wegens jarenlange trouwe dienst voor de ploeg. De bloemen gingen gepaard met een oorkonde en een Ajax-beeldje namens de vaste aanhang.