Menu

Zaterdagelftal nog geen kampioen

Hoewel de zaterdagamateurs de punten met de Beursbengels moest delen (0-0), boekte het team op zaterdag 5 april toch een grote winst. Jamal Akachar, tot in november nog spelend voor de zaterdag 1, maakte namelijk 's avonds zijn debuut in het eerste elftal. Een unicum, want iets dergelijks heeft zich in de geschiedenis van het zaterdagvoetbal bij Ajax nog niet eerder voorgedaan. Wel gingen Dennis Gerritsen en Patrick Zwaanswijk hem voor in het betaalde voetbal, maar dan bij een andere club.

De wedstrijd tegen Beursbengels had Ajax ook nog het kampioenschap kunnen opleveren. Maar de tegenstander strijdt tegen degradatie en weigerde Ajax de punten cadeau te doen. In de eerste helft kregen de Beursbengels de beste kansen en moest Raymond Homoet tot tweemaal toe een bal uit de uiterste hoek ranselen, hetgeen hij met verve deed.

Na de hervatting was Ajax duidelijk de betere ploeg en er ontstonden een aantal goede kansen. Na een kwartier moest de lat binnen twee minuten tot twee maal toe redding brengen voor de gastheren. Eerst trof een schot van Gerben Drost het houtwerk en direct daarna kopte Lenny Macnack een perfecte voorzet van Roy Collé tegen de dwarsligger. Omdat de Ajax-defensie verder ook geen kansen weg gaf, bleef de stand zoals hij aan het begin van de wedstrijd was (0-0), maar kwam Ajax opnieuw dichter bij de titel.