Menu

Zaterdagploeg in slotfase onderuit tegen Deltasport

De zaterdagamateurs van Ajax konden tegen Deltasport de goede lijn die ze hadden ingezet met een 2-1 oefenzege op Jong FC Utrecht, niet vasthouden. In Vlaardingen ging Ajax met 3-2 onderuit.

Deltasport bleek niet van plan Ajax enige speelruimte te verschaffen. De ploeg met onder andere Regi Blinker, Maervin Brunswijk en Steve Goossen in de gelederen gooide veel fysiek geweld in de strijd, hetgeen de thuisclub maar liefst vijf gele kaarten opleverde.

Na een kwartier spelen nam Deltasport de leiding. De bal kwam voor het doel na een aanval over links en kon bij de verste paal ingetikt worden. Even was Ajax aangeslagen, maar al spoedig had het de draad weer opgenomen en dat leidde in de 25ste minuut tot de gelijkmaker. Uit een van de vele vrije trappen scoorde Marc Geestman met een schot in de bovenhoek na goed aangeven van Demi Demirtas.

Na een halfuur nam Ajax zelfs de leiding, opnieuw uit een vrije trap. Ditmaal was het Michel Pirovano, die de bal panklaar legde voor Gerben Drost, die de Deltasport-doelman vervolgens met een schuiver verraste: 1-2. Kort voor rust werd Said Saidi Amor in het strafschopgebied gevloerd, maar waar iedereen een strafschop verwachtte, gaf de arbiter een gele kaart aan Saidi Amor.

Na de thee werden de provocaties door Deltasport verder opgevoerd. Vooral Said Saidi Amor werd gezocht, omdat hij de enige Ajacied met een gele kaart was. Het had helaas nog succes ook. Plotseling ging een speler van de thuisclub met veel theater ter aarde en kon de Ajacied op advies van de assistent-scheidsrechter vertrekken.

De wedstrijd kantelde hierdoor. Wel had de ingebrachte Roy Collé nog een ideale kans om het tij te doen keren, maar hij miste alleen voor de keeper. Deltasport trok nu onvervaard ten aanval en wist in de laatste tien minuten zelfs de volle winst nog binnen te halen: 3-2.