Menu
Zeeburgia wint HETT-toernooi

Zeeburgia wint HETT-toernooi

De eerstejaars F-pupillen van Zeeburgia hebben woensdagavond het HETT-toernooi gewonnen. In de finale waren de Amsterdammers met 2-1 te sterk voor een gelegenheidsteam van Ajax, dat bestond uit talenten die zijn gescout op de Talentendagen op locatie.

Aan het begin van de avond bleek Zeeburgia uiteindelijk het sterkste team op het HETT-toernooi. Na de gewonnen halve finale tegen Koninklijke HFC was Ajax in de finale de tegenstander. In de Amsterdamse finale was met name de blonde nummer 7 van Zeeburgia in vorm. Met zijn twee goals zette hij zijn team op het spoor van de overwinning. Ook de late tegengoal van Ajax bracht de uiteindelijke winnaar niet meer van de wijs waardoor het team en de meegereisde fans een feestje konden vieren op de Toekomst.

Het gelegenheidsteam van Ajax bestond uit talenten die zijn gescout tijdens de Talentendagen op locatie bij Fortuna Wormerveer, Almere City FC en VVC. Een van de meest in het oog springende namen van dat team was aanvoerder Bobson. Inderdaad, de zoon van ex-Ajacied Kevin Bobson.

De zoon van Kevin Bobson in actie tijdens de wedstrijd tegen Buitenveldert. De zoon van Kevin Bobson in actie tijdens de wedstrijd tegen Buitenveldert.

De dag begon aanvankelijk nog voortvarend toen de Ajacieden de openingswedstrijd tegen Buitenveldert met liefst 12-0 wonnen. Na de poulefase en de gewonnen halve finale tegen de F-pupillen van Huizen bleek Zeeburgia in de eindstrijd uiteindelijk een maatje te groot. Toch voelden de stagiairs van Ajax zich na enkele opbeurende woorden van de trainers in ieder geval wel ‘best of the rest’. Bovendien waren de spelers voorafgaand aan het toernooi pas twee keer bij elkaar geweest. Er golden dus wel wat verzachtende omstandigheden voor de verloren finale.

Het HETT-toernooi bij Ajax is een jaarlijks terugkerend toernooi met veel jonge voetballers uit de regio Amsterdam. De naam HETT staat voor Topklasse, Hoofdklasse, Eerste klasse en Tweede klasse. Kortom; alle klassen waarin teams uitkomen die met Ajax een samenwerkingsovereenkomst hebben. Daarnaast waren er woensdag ook teams uitgenodigd waarmee Ajax op een andere wijze een samenwerkingsverband heeft of waarvan een jeugdspeler onlangs in de jeugdopleiding van Ajax is opgenomen. Zo waren alle clubs van de stagespelers van Ajax vertegenwoordigd.

Volgende week woensdag is de Toekomst opnieuw het decor van het HETT-toernooi. Die middag zijn de tweedejaars F-pupillen aan de beurt. Liefst 48 verenigingen zullen dan aan de aftrap verschijnen. Titelhouder Ajax is met de F1 vertegenwoordigd.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bij Ajax deden spelers van de Talentendagen op locatie mee. Bij Ajax deden spelers van de Talentendagen op locatie mee.
Fragment uit Ajax - Buitenveldert. Een van de twaalf goals is hier in de maak. Fragment uit Ajax - Buitenveldert. Een van de twaalf goals is hier in de maak.
Een Ajax-speler snelt langs drie tegenstanders. Een Ajax-speler snelt langs drie tegenstanders.