Menu
Zeegelaar leert van sessies met Ajax 1

Zeegelaar leert van sessies met Ajax 1

Marvin Zeegelaar is een van de jonge talenten die momenteel meetraint met het eerste elftal. De aanvaller, vorig seizoen nog actief in Ajax A1, hoopt dat hij een vaste plek krijgt in de selectie van Martin Jol.

Een novemberavond in het stadion van Volendam. Ineens was hij er: Marvin Zeegelaar. De linkeraanvaller had als invaller bij een wedstrijd van Jong Ajax indruk gemaakt op Marco van Basten en kreeg in de bekerwedstrijd van Ajax tegen Volendam zijn kans. Hij begon in de basis, had één fantastische actie, maar kon nog niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. Hij bleef de tweede helft achter in de kleedkamer, en slaagde er daarna niet meer in zich opnieuw in de kijker te spelen. ,,Na die wedstrijd tegen Volendam ben ik gewoon weer teruggegaan naar A1 en af en toe deed ik ook mee bij Jong Ajax”, zegt hij na afloop van de woensdagochtendtraining. ,,Wat ik vooral heb geleerd van mijn debuut is dat je ontzettend je best moet blijven doen. Want je krijgt niet zo maar weer een kans.”

Dit seizoen mag de jonge Ajacied opnieuw proeven aan het eerste elftal. Martin Jol laat hem meetrainen met de A-selectie. Afgelopen zaterdag kreeg Zeegelaar speeltijd tegen DWV en maakte hij ook zijn eerste oefentreffer voor Ajax 1. ,,Hartstikke mooi dat ik er nu bijzit”, zegt Zeegelaar. Normaal gesproken had hij op 6 juli met Jong Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. ,,Ik bouw op deze manier in ieder geval een flinke conditionele voorsprong op.” Zeegelaar steekt veel op van de oefensessies met het eerste. ,,Het niveau bij het eerste is hoger dan bij de A1, maar dat lijkt me logisch. Je leert hier snel veel nieuwe dingen. Over hoe je het beste mee kan terugverdedigen bijvoorbeeld."

De linkspoot wil zich komend seizoen op een aantal punten verbeteren. ,,Ik moet meer scoren”, zegt hij. ,,Daar ga ik echt aan werken. En mijn voorzet kan ook nog wel iets beter.” Daarnaast heeft hij nog een paar mooie doelstellingen voor voetbaljaargang 2009-2010. ,,Ik hoop met Jong Ajax kampioen te worden. En natuurlijk zou het mooi zijn als ik met de A-selectie kan blijven trainen.”

Zeegelaar kijkt geconcentreerd naar Danilo en Bruno Silva. Zeegelaar kijkt geconcentreerd naar Danilo en Bruno Silva.

Ook woensdagochtend kregen de Ajacieden een uitgebreide training voorgeschoteld. Ook woensdagochtend kregen de Ajacieden een uitgebreide training voorgeschoteld.

Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Marco Bizot trainden apart met keeperstrainer Carlo l’Ami. Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Marco Bizot trainden apart met keeperstrainer Carlo l’Ami.