Menu
Zeeman beslist oefenduel Ajax Vrouwen

Zeeman beslist oefenduel Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben zondag het eerste oefenduel van de voorbereiding gewonnen. Op bezoek bij het vrouwenelftal van Buitenveldert was Ajax met 0-1 te sterk. Kelly Zeeman (hier op archiefbeeld) maakte na rust de enige treffer van de middag.

De 0-1 zege was een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Gezien het aantal kansen had de score in Buitenveldert een paar doelpunten hoger kunnen uitvallen in het voordeel van Ajax. Daarentegen hielden de Ajax Vrouwen eenvoudig de nul tegen de nauwelijks gevaarlijke thuisploeg. De treffer van Zeeman, op aangeven van Mandy Versteegt, maakte uiteindelijk het verschil in de score.

Naast de speelsters uit de beginopstelling kwamen ook alle reserves van Ajax in actie. Claudia van den Heiligenberg ontbrak. De aanvalster tekende onlangs een contract bij het Duitse FF USV Jena.

Volgende oefenduel op de Toekomst

De volgende oefenwedstrijd van de Ajax Vrouwen staat zondag 16 augustus op het programma. Die middag ontvangt het Ajax-vrouwenteam de vrouwen van FC Köln. Het oefenduel met de Duitse club begint om 14:00 uur op sportcomplex de Toekomst. Toegang is gratis.

Scoreverloop: 55. Zeeman 0-1

Opstelling: Sarasola, Van der Linden, Koster, Hoogendijk, Hogewoning, Zeeman, Middag, Kaagman, Van den Bighelaar, De Ridder, Pieëte.
Wissels: Du Ry, Van Dongen, Delleman, Bakker, Versteegt, Van Lunteren.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees