Menu
Zeeman bezorgt Ajax Vrouwen zege

Zeeman bezorgt Ajax Vrouwen zege

De Ajax Vrouwen hebben in een nat IJsseldeltastadion met 0-1 gewonnen van tien speelsters van PEC Zwolle. Invalster Kelly Zeeman zorgde vijf minuten voor tijd voor de winnende treffer.

Voor de Ajax Vrouwen was het duel de eerste uitwedstrijd in het prille seizoen. Een seizoen dat twee weken terug begon met een 4-1-zege op sc Heerenveen. Trainer Ed Engelkes koos voor exact dezelfde speelsters als tegen sc Heerenveen.

PEC Zwolle liet Ajax het spel maken en zakte zelf in. Zaak was dus voor de Amsterdamsen snel te scoren om de hoop op goed resultaat weg te nemen bij de thuisploeg. Die opzet leek te lukken, want Ajax reeg kans aan kans. Toen Daphne Koster de bal leek binnen te werken, sloeg een speelster van PEC Zwolle de bal met de hand uit het doel. Zwolle moest verder met tien man en Inessa Kaagman legde aan van elf meter. Helaas schoot zij op de paal.

Kansen bleven er komen voor Ajax maar de tijd tikte weg in het nadeel van de ploeg van Ed Engelkes. Met nieuw elan in de vorm van Bakker, Van Dongen en Zeeman die invielen voor De Ridder, Hoogendijk (beiden kregen een tikje waardoor zij niet verder konden) en Kaagman, lukte het uiteindelijk alsnog. Het geduldige spel van Ajax leverde vijf minuten voor tijd de meer dan verdiende beloning op in de vorm van een doelpunt. Het was Kelly Zeeman die net als twee weken terug in de slotfase, wist te scoren. Toen was het de bevrijdende 3-1, nu scoorde ze de winnende 0-1!

Volgende week vrijdag spelen de Ajax Vrouwen thuis tegen ADO Den Haag. Aanvang van de wedstrijd is 19:30 uur.

Opstelling Ajax Vrouwen : Du Ry; Van der Linden, Koster, Hoogendijk (Van Dongen), Hogewoning; Kaagman (Zeeman), Van Lunteren, Middag; Pieëte, De Ridder (Bakker), Van den Bighelaar

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees