Menu

Zeer zonnige aftrap van het Kellogg''s & Ajax voetbalfeest in Apeldoorn

Onder een blauwe hemel met veel zon is afgelopen zondag het Kellogg's en Ajax voetbalfeest van start gegaan. Driehonderd geselecteerde jongens en meisjes kwamen al vroeg naar Apeldoorn met hun ouders, broertjes en zusjes om daar hun voetbalkunsten te laten zien.

Alle deelnemers doorliepen tien voetbaloefeningen, van makkelijk tot heel moeilijk. Zo moest de bal worden hoog gehouden met de voet, maar ook met het hoofd. Er waren ook verschillende schietoefeningen die de uiterste inspanning van de deelnemers vroegen. Natuurlijk werd ook de snelheid getest van de deelnemers. Niet alleen op het veld, maar ook met een hindernisbaan. Hoe beter een oefening werd gedaan, hoe beter de score. Uiteindelijk werden de 36 beste spelers geselecteerd voor de finale.

Vlak voor de jongens en de meisjes de voetbaloefeningen achter de rug hadden, kwam Stanley Menzo op het veld. De voormalige Ajax-doelman deelde handtekeningen uit, maar presenteerde ook de finale: een kennisquiz over voeding en voetbal. Met de vraag welk karakter bij Frosties hoort, is uiteindelijk de beslissing gevallen en waren de winnaars bekend.

De twaalf gelukkige winnaars hebben zich geplaatst voor de finale die in september bij Ajax zal plaatsvinden. Zij zullen voor de finale ook nog een training krijgen bij Ajax van een echte Ajax held. En natuurlijk mochten ze ook op de foto met Stanley Menzo, Tony de Tiger, Smacks de Kikker en Coco de Aap.

De winnaars van het Kellogg's & Ajax voetbalfeest in Apeldoorn zijn:
Jessica de Jong (6 jaar uit Zevenaar),
Anouk van Hunen (7 jaar uit Klarenbeek),
Yvet Jansen (12 jaar uit Westervoort),
Danielle Hooiveld (12 jaar uit Zutphen),
Nathan van Klaveren ( 8 jaar uit Doetinchem),
Lars Langhenkei (8 jaar uit Apeldoorn),
Maarten van der Lippe (9 jaar uit Enschede),
Rick van Loo (10 jaar uit Elburg),
Mart Schepens (11 jaar uit Hengelo),
Luc Koelmij (11 jaar uit Doorwerth),
Raymond Theyssen (12 jaar uit Kilder),
Thomas Spil (12 jaar uit Laren).

www.ajax.nl/kelloggs De winnaars van de voetbalfeesten zijn ook terug te vinden op onze themawebsite www.ajax.nl/kelloggs. Daar vind je bovendien ook voedingstips, spelletjes en verslagen van de voetbalfeesten.