Menu
'Zeer zuur' verlies voor Jong Ajax

'Zeer zuur' verlies voor Jong Ajax

Jong Ajax is het nieuwe seizoen in de Eredivisie voor Beloftenelftallen slecht begonnen. De Amsterdammers gingen in Alkmaar met 3-2 onderuit tegen Jong AZ. Jong Ajax speelde het laatste half uur met tien man na een discutabele rode kaart voor Roly Bonevacia. Voor de Beloften scoorden Jeffrey Sarpong en Jan-Arie van der Heijden.

Bonevacia ontving zijn tweede gele, dus rode, kaart na een op het oog onschuldig duel met Ari. Na een uur spelen werden de gasten daarmee dubbel gedupeerd. Na de duikeling van de Braziliaan kreeg Ajax namelijk ook nog een penalty tegen. Sergio Padt had geen verweer op de makkelijk gegeven strafschop: 2-2. ,,Dat was een cruciaal moment in de wedstrijd’’, keek Jong Ajax-trainer Pieter Huistra teleurgesteld terug. ,,In mijn ogen was het een onschuldige situatie, zeker geen penalty waard. Ari kon na een duel niet meer bij de bal en viel. De scheidsrechter vond het een rode kaart en penalty waard. Zeer zuur allemaal.’’

De voetbalavond begon aangenaam voor de Amsterdamse Beloften. Jeffrey Sarpong rondde in de eerste helft een prima loopactie vanuit de middencirkel af met de openingstreffer: 0-1. Nadat de gelijkmaker (van spits Jonathan de Jesus) vlak voor rust was geïncasseerd, bezorgde Jan-Arie van der Heijden Jong Ajax in de 58ste minuut een nieuwe voorsprong. De middenvelder waagde een schotpoging vanaf 25 meter en verraste daarmee oud-Ajacied Joey Didulica volkomen: 1-2.

Twee minuten na het wonderschone doelpunt van de middenvelder werd dus alsnog alles anders voor de ploeg van Huistra. Na de door De Jesus benutte penalty namen de elf Alkmaarders hun eerste voorsprong. Invaller Wouter de Vogel velde, naar later bleek, met een fraaie volley het vonnis over de tien Ajacieden.

,,We probeerden in de eindfase natuurlijk wel iets te forceren, maar het lukte niet meer’’, vervolgde Huistra. ,,Op deze manier verliezen is teleurstellend. Ik hoop dat zo’n situatie verder in de competitie niet meer voorvalt. Wat betreft de inzet en de mentaliteit kan ik wel positief zijn. Die zaken zaten goed vandaag.’’

Opstelling Jong Ajax:
Sergio Padt; Deniz Aslan, Roly Bonevacia, Daley Blind, Nathaniël Will; Rasmus Lindgren, Tom Overtoom (85. Daylon Claasen), Jan-Arie van der Heijden; Vlatko Lazic (58. Danilo), Darko Bodul (70. Geoffrey Castillion) en Jeffrey Sarpong.