Menu
Zege Ajax A1 bij NEC/FC Oss

Zege Ajax A1 bij NEC/FC Oss

Ajax A1 heeft het uitduel bij NEC/FC Oss met 0-2 gewonnen. In de eerste helft scoorde Abdelhak Nouri de openingstreffer. Vaclav Cerny verdubbelde in de 63e minuut de score.

Het uitduel van Ajax met NEC/FC OSS een open wedstrijd. De thuisploeg ging net als Ajax ‘uit van het voetbal’, zoals trainer Frank Peereboom het mooi omschreef. De Nijmeegse formatie zette hoog druk en daar had Ajax het aanvankelijk moeilijk mee. ,,Het tempo was te laag in de eerste helft. We hadden wat geduldiger moeten zijn, maar ook brutaler”, constateerde Peereboom. Desalniettemin kwam Ajax na een ruim kwartier op een voorsprong. Abdelhak Nouri schoot goed binnen. ,,Maar voor rust hebben te weinig kansen gecreëerd. NEC kreeg één goede kans, maar meer ook niet.”

In de tweede helft ging het een stuk beter. ,,Toen hebben we echt goed gespeeld. Donny van de Beek kwam in het veld. We hadden hem op de bank gezet omdat hij een heel druk programma heeft gehad en alles nog heeft gespeeld. Op het moment dat hij erbij kwam, versterkte dat ons positiespel. Het tempo ging in de tweede helft eveneens omhoog en we scoorden opnieuw een goede goal.”

Dit keer vond Vaclav Cerny het net. Ajax kwam niet meer in de problemen en won verdiend met 0-2. Er kwam meer goed nieuws, want AZ had verloren waardoor de marge weer drie punten is in Amsterdams voordeel. En met het oog op de volgende competitiewedstrijd in Alkmaar (21 maart) is die voorsprong zeer welkom. ,,Wij zijn kortom zeer tevreden”, besloot Peereboom.

Scoreverloop: 17. Abdelhak Nouri 0-1, 63. Vaclav Cerny 0-2

Opstelling Ajax A1 : Indy Groothuizen; Damil Dankerlui, Darren Sidoel ( 64. Shaquil Sno), Damon Mirani (54. Van de Beek), Mauro Savastano; Melvin Visser, Carel Eiting, Abdelhak Nouri; Adham El Idrissi (66. Vince Gino Dekker), Zakaria El Azzouzi, Vaclav Cerny


Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst